Bir Sevgi Masalı

Bu mahallede kış gecelerinde masallar anlatılır, evlerimiz badanalı ve sokaklarda puslu lambalar vardı.

Bu mahallede kış gecelerinde masallar anlatılır, evlerimiz badanalı ve sokaklarda puslu lambalar vardı.

Gece bekçilerinin güven veren düdük sesleri, Birde evlerimizin pencerelerinde begonyalar vardı. Her gün yaşanacak güzellikler ile hayat "arkası yarın" gibi kesintisiz, perdeler çiçekli, divan örtüleri etaminli,Ve bu sevgi masalı,hiç bitmeyecek sandığımız soluğumuzdu…!

Bu yazımda anlatacaklarım Mahallemizde yaşanan en az kırk yıllık özlem, sevgi, saygı ve dostlukla yoğrulmuş, duygu yüklü ve bir o kadar da hüzünlü bir masaldır, hüzünlü kelimesini adı geçenlerin çoğunun aramızda olmamasından dolayı kullandım. Olayın geçtiği mekânlar, kişilerde yok ama hatıraları, sevgileri kalbimizde ve dualarımızda hep yaşıyor.

İkindi namazı bitmiş camiden çıkan hacı amcalar sohbet ederek yavaş yavaş evlerine doğru dağılıyorlar. Saat beş, beş buçuk suları çırpaç Muharrem Ağabey Çalık sokağının köşeden suyu Mahallemize doğru çevirmiş bisikletinin sepetinde bentleri açıp kapadığı anahtarı, Erek Mahallesi'ne doğru gidiyor. Kanaldan sular akmaya başlayınca mahallemiz haliyle serinliyor sanki gülümsüyor gibi güzellikler alıyor, ev kuşları uçmaya başladı gökyüzü bile şenlendi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme