BİR ŞİİRSİN DİLİMDE ŞİİR KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

Van'ın Cemal Safi'si olarak bilinen Mehmet Muhlis Şepik'in 'Bir Şiirsin Dilimde' şiir kitabı okurlarıyla buluştu.

Burhan Ergin

Van'ın kültürüne, sanatına ve edebiyatına yazdığı şiirlerle katkı sunan, takdir toplayan Vanlı şair-yazar Mehmet Muhlis Şepik'in üçüncü “Bir Şiirsin Dilimde” şiir kitabı okurlarıyla buluştu. ‘Bir Yusuf sığınır gönül kuyumun dipsiz köşesine Züleyha yüreğinde tövbelerin vebali' sözünün yer aldığı kitap 111 sayfadan oluşuyor. Boy Yayınları tarafından basılan şiir kitabında 103 şiir bulunuyor.

İnşaat sektöründe çalışmasına rağmen edebiyat dünyasında kendini geliştirerek ülke genelinde yapılan şiir yarışmalarında Van'a birçok birincilik ve ikincilik kazandıran Vanlı yazar şair Mehmet Muhlis Şepik, 6 eseri bestelendi.

Van'ın kültürüne, sanatına, edebiyatına katkı sunmaya devam edeceğini belirten Mehmet Muhlis Şepik, “Kolaysa Dikeni de Sev ve Gülce-i Aşk şiir kitaplarımın ardından Bir Şiirsin Dilimde şiir kitabımı yayınlamanın sevincini yaşıyorum. Allah ömür verdiği sürece yazmaya devam edeceğim. Çünkü Van'ımızın kültür, sanat ve edebiyatına katkı sunmak için gayret ediyoruz. Bu zamana kadar gerek il içinden gerekse il dışından düzenlenen her türlü kültür etkinliğine katılarak Van'ımızın tanıtılmasına öncülük ettim. Van'ın kültür sanatının hak ettiği yere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca geçtiğimiz yıl düzenlediğim imza gününde satılan kitapların geliri SMA hastası çocuklara bağışlandı. Bu zamana kadar çalışmalarımı yapmamda emek veren tüm dostlarıma, üçüncü kitabımı çıkarmamda desteğini esirgemeyen Artuklu Grup Mimarlık'a çok teşekkür ederim” dedi.

Şair-yazar Mehmet Muhlis Şepik, 4. şiir kitabı üstünde çalıştığını ve bu kitabın hazırlanmasının uzun yıllar alacağını belirterek, yeni şiir kitabına "Destina" ismini vereceğini söyleyerek, 4. şiir kitabında edebiyat dünyasına serbest şiirleriyle derin izler bırakacağını belirti.

Mehmet Muhlis Şepik kimdir?

1992 yılında Van'ın Erciş ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erciş'te tamamladı. Lise hayatından sonra öğretimine ara vererek inşaat sektöründe çalışmaya başladı. Şair, uzun yıllardan beri şiir yazmaktadır. Birçok ulusal dergi ve gazetede şiirleri, makaleleri yayımlandı. Şair Mehmet Muhlis Şepik'in Kolaysa Dikeni de Sev adlı ilk şiir kitabı 2018 yılında yayımlanarak okuyucuyla buluştu. Şair üniversitede tez konusu olarak da ele alınmış olup 4 adet şiiri Türk Halk Müziği'ne türkü formatında bestelenmiştir. 3 şiir Antolojisinde farklı şiirleriyle yer alan şair 2016 yılında aşk konulu şiir yarışmasında ikinci, 2022 yılında birinci olmuştur.

Çevresi onu Van'ın Cemal Safi'si olarak anmaktadır. Vansesi Gazetesi'nin Van Gölü İncileri edebiyat sayfasında koordinatörlük yapmaktadır. Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.

Van'ın Erciş ilçesinde ikamet eden şair halen inşaat sektöründe çalışmaya devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan şair ikinci şiir kitabına Gülce Belinay atfına binaen Gülce-i Aşk ismini vermiştir. Bir Şiirsin Dilimde üçüncü şiir kitabıdır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme