Birlik ve Beraberlik…

Şöyle durup, derin bir nefes alıp, azıcık soluklanmamız gerek. Aksi halde içine çekildiğimiz bu bataklıkta, yapacağımız fevri hareketler bizi düzlüğe çıkarmayacağı gibi daha da derine çekecek.

Türk'ü, Kürd'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevisi Sünnisi, Süryanisi, Ermenisi.. Türkiye Cumhuriyetinin her bir vatandaşı, öğesi.. Hepimiz bilinçlenmeliyiz. Tehlikenin boyutlarını görmeliyiz. Ancak birbirimize yaslanarak direnebileceğimizi bilmeliyiz..

Van, Bitlis, Elazığ, Gaziantep.. Geçmişte saldırılan birçok şehir ve maalesef gelecek günlerde saldırılacak olan birçok şehir daha tehdit altındadır. Bu örgütlerin arkasındaki güçlerle yaşadığımız hesaplaşma yeni değil.. Bir sabah uyandığımızda 'geçmiş, bitmiş' diyeceğimiz bir hesap hiç değil. Kurtuluş savaşı aslında hiç bitmedi. Çünkü ülkemiz bu illet dertlerden aslında hiç bir zaman kurtulamadı..

Farkında mıyız bilmiyorum ama, toplumda yeni bir kırılma noktası mevcut.. Erdoğan'ı sevenler ve sevmeyenler. Savunanlar savunmayanlar.. Beğenenler, beğenmeyenler.. Bu kendi içimizde açılan yeni bir cephe olma yolunda her geçen gün daha da ön plana çıkıyor. Toplumu geriyor, körüklüyor, alevlendiriyor. Her olaydan sonra bir taraf karşı tarafa ağza alınmayacak hakaretler savurup, aşşağılıyor. İnsanlar komşularıyla selam sabahı kesiyor, evlilikler sonlanıyor, ilişkiler zayıflıyor..

Mevcut durumda, milletimizin daha da gerilip, ayrışmasını önlemek adına; tüm siyasiler bir araya gelmelidir. Gerekirse milli mütabakat hükümeti kurulmalıdır. Erdoğan taraftarları da karşıtları da durulmalıdır. Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız ve başka bir memleketimiz yok. Bu gemi batarsa hepimiz batacağız. Duygularımıza hakim olmalı, makul mantıklı davranmalıyız. Unutmamalıyız ki, Osmanlı savunucuları için de Atatürkçüler için de, Türkler için de, Kürtler için de, iktidardakiler için de, muhalefettekiler için de başka bir Türkiye yok.. Gün dış güçlere karşı birlik olma günüdür. Aksi takdirde hiç bir kesimin ilerde torunlarına bırakacağı bir memleketi kalmayacak..

Dostlarım, söz konusu olan şey vatandır.. İçinde bulunduğumuz şu günlerde; inanın gerisi teferruattır.

..MEMLEKET..

Allahuekber Dağlarında başlar bu yokuş..

Ağrı Dağı'nda devam eder..

Toros'lardan aşağı indiğin vakit

Tüm düzlükler sana selam eyler..

Nasıl sevmem memleketi..

Ovasını bayırını,

Çalısını çırpısını,

İçten bir selamına, yüreğini açan insanını..

Aynı safta namaz kılar,

Aynı omuzda gowend tutar,

Aynı taziyede Fatiha okur..

Bir memleket düşün ki,

İki Edremit büyütür

Biri Van'da biri Balıkesir'de..

Bir memleket ki,

Yatıyor koyun koyuna hala kanayan Çanakkale'de..

Kırgınlıklarımız bayrama kadardır..

Düşmanlığımız bir merhabaya kadar..

Fatih'ten tut da Mustafa Kemal'e kadar

Hep aynı dertle yanmış

Aynı dertle yoğrulmuşuz..

Söylesene yurdum,

Biz, bizden başka kime kin tutmuşuz..

Ah benim yurdum..

Ah benim kınalı kuzum..

Bir memleket düşün ki,

Nuh bile gemisini demirlesin..

Bir memleket ki,

Medeniyetleri emzirsin..

Geçer bu günler..

Geçer bu zaman..

Gül kadar nazik..

Deniz kadar naif..

Bir memleket düşün ki yurdum,

Hepimize biz olmayı öğretsin..

Bir memleket ki;

İçinde bin hasret yetiştirsin..

Dr. Kinyas Kartal

Bakmadan Geçme