BİRLİKSPOR FUTSALDA SON 16'DA

Rakipler sponsor ve kurum destekleriyle Van Birlikspor ise kendi imkanlarıyla Futsal Türkiye finallerinde son 16'ya kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen futsal Türkiye finalleri ilk tur maçları Nevşehir'de oynandı. Van'ı temsilen Birlikspor'un da olduğu turnuvada Türkiye genelinde 18 farklı ilden toplam 23 takım mücadele etti.

Rıdvan CAN

Nevşehir'de düzenlenen futsal Türkiye finalleri ilk turunda Nevşehir'i 9-2, İstanbul Şişli'yi 12-4 gibi farklı skorlarla geçen Van Birlikspor, Elazığ'a ise 3-2 mağlup oldu. Van Birlikspor grupta Elazığ'ın ardından turnuva ikincisi olarak adını son 16'ya yazdırdı.

Nevşehir'de oynanan maçlarda rakiplerini farklı geçen Van temsilcisi Van Birlikspor'u bir üst turda zorlu rakipler bekliyor. Ankara'da yapılacak son 16 turunda Elazığ, Erzurum ve Sakarya ile karşılaşacak.

Son 4 yıldır kendi imkânlarıyla futsal Türkiye finallerine giden Van Edremitspor bu yıl Edremitspor ve Birlikspor'un birleşmesiyle Futsal Türkiye finallerinde.

Edremitspor ve Birlikspor'un karma takım yaparak zor şartlarda mücadele verdiği futsal Türkiye finallerinde Van'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Edremitspor Kulüp Antrenörü Erhan Sağdinç, "Nevşehir'de zorlu rakiplerle karşılaştık. 3 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet alarak bir üst tura çıktık. Bu da Van adına sevindiricidir" dedi.

"Hedef şampiyonluk"

5-8 Haziran tarihlerinde Ankara'da oynayacakları zorlu maçların hazırlıklarını sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Sağdinç, "20 futbolcu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nevşehir'de bizi yalnız bırakmayan ve her konuda destek veren Edremitspor Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Bilici ve Birlikspor Kulübü Başkanı Sayın Birol Duman'a teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızda oldular. Aynı desteği Vanlı iş adamları Belediyeler ve ilin bürokratlarından da bekliyoruz. Bizler Van'ı temsilen bu turnuvaya katılıyoruz. Turnuvaya gelen takımların sponsorları ve destekçileri var, bizim ise deplasman kamp eşofmanlarımız bile yok. Buna rağmen futsal liginde Van'ı her anlamda en iyi şekilde temsil ediyoruz. Futsal liginde 4 yıl üst üste Van şampiyonu olduk. Futsal Türkiye finallerinde ise 2 grup şampiyonluğumuz var. Bu yıl çıtayı biraz daha yükselttik ve turnuvanın ilk ayağı olan Nevşehir'de zorlu müsabakalar sonrası rakiplerimizi farklı skorlarla yenerek adımızı son 16 turuna yazdırdık. Bundan sonraki hedefimiz şampiyonluk" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme