BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi final mitingini onbinlerce kişinin katılımıyla Van'da gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, 'Bugün kaldığımız yerden sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

HDP Van İl Eş Başkanlığı tarafından organize edilen ve Beşyol Ferit Melen Meydanında yapılan miting öncesi sanatçılar Koma Pel ve Fikret Goyi sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği miting yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Mitinge HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Batman milletvekili Feleknaz Uca, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, İlçe Belediye Eş Başkan Adayları, DTK temsilcileri, KJA Aktivistleri katıldı.

"Sandıklara sahip çıkacağız"

Mitingin açılış konuşmasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, "Biz sadece belediye başkanı seçmiyoruz. Biz bu ülkenin geleceğini belirliyoruz. Bu çerçevede çalıştık. Sizlerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2014'te 12 belediye başkanlığını kazanmıştık ve şimdi hedefimiz tartışmasız 14-0'dır. 31 Mart Pazar günü sandıklara sahip çıkarak görevimizi yerine getireceğiz. Diyoruz ya 'Oy namustur, namus satılmaz' işte bu anlamda en büyük görev gençlerimize düşüyor. Kayyumları politikaları ile birlikte süpürüp atalım" dedi.

"Asla kara propaganda yapmadık"

HDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Vanlıların kendilerini bağrına bastığını belirterek, "Yüreği burada olanlara, Bekir Kaya'ya, Gülten Kışanak'a, Figen Yüksekdağ'a, Selahattin Demirtaş'a, Diyarbakır'a, Kars'a Mardin'e, İstanbul'a selam olsun. Yaklaşık 3 aydır seçim çalışması yürütüyoruz. Yüreklere dokunduk, herkesle kucaklaştık ve herkesin duasını aldık. Başta parti çalışanlarımız olmak üzere herkese sevgilerimizi sunuyoruz. Evet, adil olmayan koşullarda ve binbir zorlukla çalışmalarımızı yürüttük ama bütün engellemelere rağmen halkımız bizi bağrına bastı. El ele, omuz omuza işte bugünlere geldik. Müziğimizi bile duyduklarında annelerin, kadınların yüreklerinin büyüklüğünü gördük. Çok ama çok güçlüyüz. İşte bizler gücümüzü sizlerin bu inancından alıyoruz. Bizler size yalan söyleyemeyiz. Bugün kaldığımız yerden sizlerle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. 31 Mart'ta zaferle sonuçlandırmak için oyumuza, sandığımıza sahip çıkalım. Büyük bir bilinç ve siyasi ahlakla hareket ettik. Asla kara propaganda yapmadık. 31 Mart'ta Van halkı yine cevabını verecektir" dedi.

"Halkımız gereken cevabı verecek"

Eş Başkan Adayı Mustafa Avcı ise "Sizler Van halkını kandıramazsınız. Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki : 'Van halkına suyu biz getirdik. İçme suyu 1970'de gelmiş. O zaman AKP var mıydı? 2012 ile 2015 yılları arasında DSİ ile su için çalışma yürüttük. Bunun parasını kim verdi? DBP'li belediye verdi. Bu kadar yalan olur mu?' Ne yaparsanız yapın halkımız 31 Mart'ta sandıkta gereken cevabı verecek" şeklinde konuştu.

HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca, Azadi Hareketi Temsilcisi Aytullah Aşti ve İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç mitingde halka hitap etti. Final mitingi müzik dinletisi ile son buldu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme