BOP hesapları ve ABD'nin kursağı...

Artık iyice anlaşıldı ki önceki ABD Başkanı Obama zamanında gün yüzüne çıkarılıp uygulamaya konulan 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) hedef tutması için çalışılıyor.

Artık iyice anlaşıldı ki; önceki ABD Başkanı Obama zamanında gün yüzüne çıkarılıp uygulamaya konulan "Büyük Ortadoğu Projesi"nin (BOP) hedef tutması için çalışılıyor. Çünkü, Batılı emperyalist kafalar, gelecekte yapacakları işler için bir kaç yüzyıl önceden plan yapar, üzerinde yıllarca düşünür, sabırla bekler ve zaman zaman küçük küçük ön uygulamalar yapar.

BOP da Ortadoğu'yu hrıstiyanlaştırma programı olarak raftan indirilip uygulamaya konulmuş bulunuyor.

Günümüz ABD Başkanı Trump; işte böyle bir planı uygulama sorumluluğu taşıyor.

Başarılı olur mu? Olamayınca da ABD'nin geleceği tartışmaya açılır. Her alanda, özellikle sanayisi duracak olursa, karın boşluğundan kroşe yemiş boksör gibi dünya ringine sırtüstü serilir, nakavt olur.

ABD dağılır, biter. Bunu önlemek, yani yaşam düzeyini sürdürmek derdine düşen ABD, işte bu nedenle hep - özellikle Müslüman- geri kalmış ülkelerin ensesinde boza pişirmeyi seviyor.

Kendisine yaşam alanı açmayı hangi koşulda olursa olsun istiyor/özlüyor.

İşte bunun içindir ki, Ortadoğu'da huzursuzluk ortamı yarattı ve sömürüyü burada yapıp ayakta kalma çareleri arıyor yıllardır.

Yakıp/yıktığı, perişan ettiği Irak'a huzur, refah, demokrasi getirecekti. Libya da öyle...

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme