Boş arsalar sorun yaratıyor

Van'da 2011 yılında yaşanan deprem sürecinde yıkılan sahipsiz ve boş bırakılan arsalar kötü koku saçıyor. Çirkin görüntülere sert tepki gösteren esnaflar ve vatandaşlar boş arsaların tinercilerin yuvası olduğunu belirterek, belediyeyi göreve davet etti.

Burhan Ergin


İpekyolu ilçesinde bulunan ve 2011 yılında meydana gelen depremde hasarlı olduğu için yıkılan binaların yerleri sorun olmaya başladı. Çağ Oteli'nin yıkılan yeri çöplüğe döndü. Vatandaşlar ve esnaflar kötü görüntüler ve saçılan koku tepkilere neden oluyor.


Van'ın merkezinde bulunan ve depremin üzerinden altı yıl geçmesine rağmen çöplüğe dönen arsalar, tinercilerin yuvası oldu.

Akşam saatlerinde lokantaların atıklarının atıldığı, serserilerin mekân olarak kullandığı arsanın kötü görünümü vatandaşların ve çevre esnafının tepkisine neden oluyor.


VATANDAŞLAR BELEDİYEYİ GÖREVE DAVET ETTİ


Belediye yetkililerini göreve davet eden vatandaşlar ve esnaflar Çağ Oteli'nin yerinde yıllardır bekleyen inşaat atıklarının ve çöplüğe dönüşen birikimin kaldırılarak önlem alınmasını istediler.


Hastane İkinci cadde de yer alan otelin yıkılmasının ardından yıllardır boş kalan, çöplük olarak kullanılan arsa, çözüm bekliyor. Kokudan dolayı çevre esnafı tarafından da yoğun tepki çeken arsanın bir an önce düzene sokularak çirkin görüntü ve kokulardan kurtarılması istenmektedir.

Bakmadan Geçme