BOSTANİÇİ TOKİ SAKİNLERİ ÇOCUK OYUN PARKI İSTİYOR

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi TOKİ sakinleri çocukların rahat şekilde oyun oynamaları, güvenli ortamda olmaları için çocuk oyun parkı istiyor.

Coşkun Doğruer

Bostaniçi TOKİ sakinleri çocuklarının oynayabileceği park olmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililere seslendi. TOKİ de çocuklarının oyun oynayacakları park olmaması nedeniyle, boş arazide toz toprak içinde oynadıklarını söyleyen TOKİ sakinleri yıllardır bir parka kavuşmanın özlemi içerisinde olduklarını söylediler.

Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri, “Depremin ardından yapılan Bostaniçi TOKİ'de yıllardır park ve yeşil alan özlemi çekiyoruz. Yetkililer bir an evvel harekete geçerek çocuklarımızın gönül rahatlığıyla güvenli ortamda oyun oynamaları için çocuk oyun parkı ve yeşil alanlar oluşturmalı” dediler.

lakkhi.com rusigry.com vyrec.com

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Vizyon ve kent tasarımı 03 Nisan 2023 18:08

Van'da yaklaşık 70 bin insan TOKİ'lerde yaşıyor. Edremit Eski Toki, Edremit Yeni TOKİler, Edremit Kiracılar Toki, Bostaniçi Toki, Sosyal Meskenler Toki, Kalecik Toki, Bardakçı Toki, Sıhke Toki, Memursen Toki sitelerinde yaşayan insanlar yeşil alan, park, çocuk oyun alanı ve spor sahaları, semt kütüphaneleri, etüt ve toplantı salonları istiyor. Bu konularda Van'ın tüm Tokilerinde ihtiyaç var. Gerçi mahalleler de tıpkı Tokiler gibi park, yeşil alan ve diğer sayılan ihtiyaçlar bakımından çok fakirdir. 700 bin nüfusa, bu koca şehre, bu geniş alana yayılmış büyükşehir statüsündeki şehre yirmi kilometrelik sahil şeridi, millet bahçeleri 200- 300 adet büyük, orta ve küçük ölçekli park ve yeşil alan, onlarca piknik ve mesire alanı gerekmiyor mu?

Bakmadan Geçme