Bozkurt'tan sezon değerlendirmesi

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, yaptığı açıklamada sezonu değerlendirdi.

Tahir Tekin

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta oynadığı 38 maçta 21 galibiyet, 11 beraberlik, 6 mağlubiyetle 74 puanla ligi beşinci sırada tamamlarken, rakip fileleri 58 kez havalandırıp kalesinde 27 gol gördü. Kırmızı Siyahlı temsilcimiz play-off birinci tur maçında deplasmanda 1461 Trabzonspor'a penaltı atışlarında 5-4 yenilerek şampiyonluk umutlarını yeni sezona bıraktı. Geçtiğimiz sezonu değerlendiren Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, takım için verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtti.

'Başarılı bir sezon geçirdik'

Vanspor'un başarılı bir sezon geçirdiğini ifade eden Bozkurt, '6 Ekim 2022 tarihinde başlayan teknik direktörlük görevim 31 Mayıs 2023 tarihinde sözleşmemin bitmesiyle sona ermiştir. Göreve geldiğimde ligin başlamasına az bir süre kala oluşturulan takımın kurulması adına maddi manevi yoğun çaba harcarken, destek sözlerinin yerine getirilmemesinden dolayı yorgun bir yönetim, son anlarda takıma katılmış bundan dolayı da sezon öncesi hazırlık dönemi geçirmemiş bazı oyunculardan dolayı fiziksel yetersizlik, bununla birlikte yönetime verilen sözlerin yerine getirilmemesinden kaynaklı, alacaklarını alamadıklarından dolayı da mental olarak yorgun bir takım ile tüm bunların sahaya yansımayan, mücadeleden umutsuz taraftar grubuyla karşılaştık. Bu sorunların birlikte samimiyetle aşılacağına inanarak taraftarımız, yönetimimiz, futbolcularımız, çalışanlarımız ve biz teknik heyet kenetlendik, bir olduk ve şehrimize yakışır bir mücadele başlattık. 30 haftalık mücadele neticesinde teknik heyet olarak her ne kadar 2.13 puan ortalaması başarı yakalasak da bundan daha önemli olduğuna inandığım Vanspor camiası olarak 18 hafta yenilmezlik tarihindeki belki de en yüksek sezon puanı 1978/79 tarihinde Trabzonspor forması altında Şenol Güneş'e ait olan 44 yıllık en fazla gol yememe rekorunu Vanspor olarak kalecimiz Haydar Yılmaz ile kırma başarısı gösterdik. 2. Ligdeki sezonun maçını Vanspor-Kocaelispor maçıyla şehrimize yaşatmanın yanı sıra birbirinden başarılı maçları kazanarak Van'ı gururlandırdık. Özetle yarışa rakiplerine göre oranla çok zor şartlarda ve geriden gelerek başlamış Vanspor olarak 2022-23 sezonunu başarılı bir şekilde bitirirken, Vanspor'un yerinin Süper Lig olmasına inanan bir futbol adamı olarak elde edilmiş başarının tüm Vanspor camiası tarafından önümüzdeki yıllarda yaşanması gereken başarıların sağlam temeli olarak görülmesi, bu temele göre inşa edilmesi görüşündeyim' dedi.

'Emeği geçen herkese teşekkür ederim'

Bozkurt açıklamasının devamında 'Bu başarıda emeği geçen tüm Vanspor'lular ve takımımızı maçlarda yalnız bırakmayan taraftarımıza, Vanspor'un bölge için ne kadar değerli olduğu bilinciyle desteklerini esirgemeyen Valimiz Ozan Balcı ve İl Emniyet Müdürümüz Atanur Aydın'a sezon başında takıma sahip çıkıp, takımın kurulmasından sezon sonuna kadar ellerinden gelenin en iyisini yapan yöneticilerimize, özellikle bize inanarak bu şerefli görevi bize layık gören Kulüp Başkanı Feyat Kıyak'a, geldiğimiz günden itibaren teknik heyete saygıda kusur etmeden, gerçekten çok zor şartlarda hatta aralarında peşinatlarını hala alamamış oyuncular olmasına rağmen üst düzey iş ahlakına sahip, fedakar, kendini futbola, takımına adanmış, karakterli futbolcu kardeşlerime, takım için her daim dertlenen sportif direktör Ali Kurt, genel menajer Osman Yıldırgan, kulüp müdürü Batuhan Özaltun, aylarca maaşlarını alamamalarına rağmen masörümüze, malzemecilerimize, çaycımıza, tesisat güvenlikçilerimize, şoförümüze, saha bakımcılarımıza, basın sorumlumuza, muhasebecimize, bu süreçte Vanspor için koşturan emekçi basın mensuplarına ve bu başarının en büyük mimarlarından teknik ekibime teşekkür ederim. Sezon boyunca güzel günler geçirdiğimiz ve çalışmaktan onur duyduğumuz Vanspor'a başarılar dilerim' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme