BU ÇİLEYE SON VERİN

İpekyolu Belediyesi tarafından Şerefiye Mahallesi Ordu Caddesi Ulu Camii sokakta yapılan kavşak ve çift yönlü yol çalışması esnaflara sıkıntılı günler yaşatıyor. Konuyla ilgili şikâyetlerini gazetemize ileten esnaflar, belediye yetkililerine seslenerek, 'İpekyolu Belediyesi ilimizde çok güzel çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor ancak caddemize yapılan refüj, kavşak ve çift yönlü yol çalışması bütün esnafı mağdur etmiş durumda. Bu çalışma ve görüntü Van'a yakışmıyor. Belediyeden caddemizin eski haline dönüştürülmesini talep ediyoruz' ifadelerini kullandılar.

Evren Doğruer

Şerefiye Mahallesi Ordu Caddesi esnafları sıkıntılı günler yaşıyor. İşlerinin bitme, dükkanlarının kapanma noktasına geldiğini söyleyen esnaflar İpekyolu Belediyesi'ne çağrıda bulunarak, Ordu Caddesi'nin eski haline dönüştürülmesini istediler.

"BELEDİYE MAĞDURİYETİMİZİ GİDERSİN"

Ordu Caddesi'nin seyyar satıcılar ve park eden araçlardan kurtulduğunu ancak işlerinin de bitme noktasına geldiğini söyleyen esnaflar, "İpekyolu Belediyesi ilimizde çok güzel çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ancak caddemize yaptığı refüj, kavşak ve çift yönlü yol çalışması bütün esnafları mağdur etti. Mimari görüntü olarak yapılan çalışma Van'a yakışmıyor. Biz belediyeden caddemizin eski haline dönüştürülmesini talep ediyoruz. Çünkü esnaf olarak çok zor günler yaşıyoruz. Bazı esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını taşımak zorunda kalırken, birçoğu kendilerine yer arıyor. Yanlış düzenleme ile yolun dar olmasından dolayı dükkanımıza gelen ürünleri indirip bindiremiyoruz. Ordu Caddesi görünüşte seyyar satıcıların ve yol kenarına araç parkından belki kurtuldu ama çirkinleşti, işlerimizi bitirme noktasına getirdi. Seyyar satıcıların caddeleri işgali, araçların parkı bu yöntemle önlenemez. Bu şehircilik mantığına aykırı bir uygulamadır. Sorun ancak caydırıcı cezai işlemlerle çözülebilir. Bize gelen malzeme kamyonu kaç sokak öteye park edip, oradan da küçük el arabasıyla malzemeleri dükkânımıza taşıyoruz. Kaldırımlar dar, refüjler geniş, genel de bizim bildiğimiz yollar ve kaldırımlar geniş olur. Burada bir kaza olsa, biri kalp krizi geçirirse ambulans giremez, aynı şekilde yangın olsa itfaiye aracı da giremez. Çünkü yollar çok dar. Orta refüj ve düzenleme sonrası çok sayıda kaza yaşandı. Belediyenin yolu yeniden düzenleyerek sorunu çözmesini istiyoruz. Esnafa ve vatandaşa işkence çektiren uygulama son bulmalıdır" diye konuştular.

"BELEDİYEYE HAK VERİYORUZ AMA…"

Seyyar satıcıları ve park sorununu ortadan kaldırmak için çalışmanın yapıldığını belirten vatandaşlar da "Seyyar satıcıların ve araçların yol kenarına park etmemelerini önlemek için bu çalışma yapıldığını biliyoruz. Fakat ticari anlamda, kent mimarisi açısından yapılan çirkin düzenleme bu caddeyi bitirdi. Belediye bu konuda haklı ama çözüm kesinlikle bu değildir. Köy yolu bile böyle değil. Bu çağda bu mimari anlayışı kabul etmek mümkün değil. Yolun yapımı sırasında esnaflar ve vatandaşlar olarak itiraz ettik fakat dikkate alınmadı. Esnaflar caddenin eski haline dönüştürülmesi için imza topladılar ve belediyeye şikayet ettiler ancak dikkate alınmadı. Bizler vatandaş olarak yolun bu halinden memnun değiliz. Seyyar satıcılar ve yol kenarına park eden araçlar yüzünden vatandaşların, esnafların mağdur edilmesi ve şehrimizin çirkin bir görünüm alması herkesi huzursuz etmiştir. Yasalara kurallara uymayanları uyarmanın, caydırmanın hatta cezalandırmanın farklı yol ve yöntemleri var. Yolu daraltmak çözüm değil. Yolun eski haline dönüştürülmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme