BU GÖRÜNTÜLER VAN'A YAKIŞMIYOR

Van'da duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye gelişi güzel dökülen çöpler görüntü kirliliğine neden olurken, kış mevsimi olmasından dolayı temizlik işçilerine zorluk yaşatıyor.

Hacı Yılmaz

Van'da etrafa gelişi güzel dökülen çöp ve soba külleri çevre kirliliğine neden oluyor. Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, çöplerin çevreye gelişi güzel dökülmesinin hem görüntü kirliliğine hem de kış mevsimi olmasından dolayı çöplerin yerde donduğunu, temizlik işçilerinin ise bunları temizlemekte sıkıntı yaşadığını söylediler.

Herkesi duyarlı olmaya davet eden vatandaşlar, Van'ın kötü görüntülerden kurtulması gerektiğini ve bu kenti yabancı insanların bu şekilde görmelerini istemediklerini ifade ettiler.

Etrafa gelişi güzel atılan çöplerin yanı sıra soba külleri görüntülerinin kente yakışmadığını belirten duyarlı vatandaşlar, çöplerin hem çevre kirliliğine neden olurken hem de halk sağlığını tehdit ettiğini söylediler.

Van'da özellikle işlek caddelerde bu tür görüntülere rastladıklarını belirten vatandaşlar herkesi duyarlı olmaya davet ederken, temizlik işçilerine de yardımcı olunması gerektiğini vurguladılar.

Bakmadan Geçme