Bu kez de isyancılar hastane bombaladı

BM, Rusya ve ABD Halep’te çatışmasızlık anlaşmasına varılması için diplomasi trafiğini hızlandırırken, kentte çatışmalar dün tekrar alevlendi. İsyancılar, rejimin kontrolündeki sivil alanları bombalarken 20 kişi öldü

Suriye'nin Halep kentinde çatışmasızlık anlaşmasına varılması için diplomasi trafiği hızlanırken, rejim ve isyancı güçler arasında bölünmüş olan kent dün bir kez daha ağır bombardımana sahne oldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, isyancıların rejimin kontrolündeki sivil yerleşim alanlarına roket yağdırdığını aktarırken, farklı mahallelerde toplamda 20 kişi yaşamını yitirdi.

Caddesi, Süryan, Halidiye, Mokambo ve Sebil semtlerinin yanı sıra Rahman Camii civarını hedef alan füze saldırıları sonucu 17 sivil öldü, 65 kişi de yaralandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölenler arasında bir çocuğun bulunduğunu aktardı. Öğle saatlerinde ise Dbayt Hastanesi'nin hedef alınması sonucu 3 kadın öldü, çocuk ve kadınlardan oluşan 17 kişi de yaralandı. Gözlemevi, çok sayıda ağır yaralı bulunduğunu ve ölü sayısının artabileceğini aktardı. Rejimden yapılan açıklamada ise, Suriye ordusunun “ateş açanlara uygun yanıtı verdiği” belirtildi.

Çatışmaların durması için diplomasi trafiği hız kazanırken, Cenevre'de önceki gün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya gelen Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, dün de Moskova'ya gitti. De Mistura'yı ağırlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep'i kapsayacak ateşkesin kısa zaman içinde ilan edilebileceğini söyledi. Ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Şu an Rusya ve ABD'li askeri yetkililer arasında Halep'te ateşkes ilan edilmesi için yürütülen görüşmelerde sona geliniyor. Yakın zamanda, hatta önümüzdeki saatlerde bu anlaşmanın duyurulmasını umut ediyorum” dedi. Lavrov, gelecek günlerde Cenevre'de BM bünyesinde Suriye'deki ateşkes ihlallerinin gözlemlenmesi için Rus-Amerikan ortak koordinasyon merkezi kurulacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme