Bugünün Bilimi, Yarının Teknolojisi Projesi işbirliği protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında 'Bugünün Bilimi, Yarının Teknolojisi Projesi' işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Ozan Balcı, 'Türkiye hızla ilerlerken, gelişirken, Van'ın geleceğini hazırlayacak çocukları biz de hazırlamak istiyoruz' dedi.

Evren Doğruer

Uygulama Otelinde düzenlenen imza törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Emin Çakay katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ozan Balcı, projenin önemli olduğunu, protokole atılan imzanın ülkenin ve kentin geleceğine verilen kıymet olduğunu belirterek, “Türkiye hızla ilerlerken, gelişirken, Van'ın geleceğini hazırlayacak çocukları biz de hazırlamak istiyoruz. Teknolojideki hızlı değişim ve dönüşümle beraber çocukların iyi yetiştirilmesi gerekir. Bu proje sayesinde çok nitelikli çocukların ortaya çıkacağını, projenin onların hayatlarına, yaşamlarına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu proje onların umutlarını ve hayallerini gerçekleştirmesine verilen destektir. Bilime, matematiğe, sanata verilen önemdir. Kısacası Van'ın geleceğine verilen destektir" dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme