BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

İpekyolu Belediyesi ilçedeki tüm muhtarlara bilgisayar ve yazıcı dağıttı. İlçedeki tüm sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, halka daha iyi hizmet verebilmek için büyük çaba sarf edeceklerini söyledi. Van'da bir ilki gerçekleştirerek, muhtarlara 'muhtar' kimlik kartı verildi

Rıdvan Can

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, muhtarlarla bir araya gelerek, mahalle sakinlerine çağın gereksinimlerini teknolojik imkanlarını kullanarak daha hızlı hizmet verebilmeleri için bilgisayar ve yazıcı dağıttı. Öztürk ilçenin sorunlarını masaya yatırarak muhtarları dinledi. Toplantıda ilk defa muhtarlara ‘muhtar kimlik kartı' verildi.

Toplantıya İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün yanı sıra İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi uzman Dr. Tuğba Duygu Coşkun ve muhtarlar katıldı.

Toplantı öncesi konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, muhtarlarla birlikte ilçenin tüm sorunlarını çözmek için çaba sarf edeceğini anlattı.

“Halkımıza layık oldukları çok daha iyi hizmetler vereceğiz”

İlçedeki muhtarların teknolojinin imkânlarından faydalanması gerektiğini anlatan Öztürk, “İpekyolu'ndaki muhtarlarımıza bilgisayar ve yazıcı verdik. Amacımız muhtarlarımızın mahalle sakinlerine hizmet verirken teknolojinin imkânlarından faydalanmasıdır. Bunun yanında halkımıza daha iyi hizmet vermeleridir. İnşallah muhtarlarımızla birlikte ilçemizin bütün sorunlarını çözeceğiz. Halkımıza layık oldukları çok daha iyi hizmetler vereceğiz ” dedi.

“Halkın mağduriyetini gidermek için seferber olduk”

İlçede yardıma muhtaç ailelerin kömür sorunu yaşadığını kaydeden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk,“ Şuan halkımızın kömür sıkıntısı çektiğini biliyoruz. Biz bu sorunu çözmek için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Gerekli tüm görüşmeleri yaptık. Bizzat bu sorunu ben takip ettim. Halkımızın mağduriyetini gidermek için bir karar aldık ve iki hafta önce 20'şer torba dağıtım yaptık. Dağıttığımız kömür vatandaşlarımızı bir veya iki ay idare eder. Bir buçuk ay içinde tekrar 1 ton kömür vereceğiz. Halkımız hem mağdur olmamış olur, hem de biz süreci daha hızlandırmış oluruz. Daha önce taşıma ihalesi yapılmıştı. Biz kaymakamlık olarak bu sorunu belediyenin desteğini alarak çözdük. 5 kamyonumuzu hem şoförüyle, hem işçisiyle birlikte vakfın emrine verdik. Karla mücadelenin dışındaki günlerde belediye kamyonlarıyla da bu taşıma yapılsın. Hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırsın. Şuan sevkiyatta bir problem yok, gelen her kömürü hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırıyoruz. Mağduriyetin giderilmesi için tüm imkânlarımızı seferber ettik” dedi.

“TOKİ sakinleri büyük sıkıntı yaşıyor”

Toplantıda söz alan muhtarların büyük bölümü sağlık sorunlarından dert yandı. Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hamdin Turgay, Kevenli TOKİ'de Aile Sağlık Merkezinin olmadığını belirterek, TOKİ sakinlerinin büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. Muhtar Turgay'a cevap veren, İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi uzmanı Dr. Tuğba Duygu Coşkun, söz konusu sorunun farkında olduklarını belirterek, en kısa sürede çözeceklerini söyledi.

“Bina sıkıntısı yaşıyoruz”

Yalı Mahallesi Muhtarı Alaattin Sağınç, mahallede sağlık ocağı olmadığını belirterek, mahalle sakinlerinin yaşadığı soruna çözüm bulunmasını istedi. Dr. Tuğba Duygu Coşkun, 5 ayrı noktada sağlık ocağı açmak için planlamalar yaptıklarını anlatarak, yer temini noktasında büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Coşkun, uygun şartları taşıyan binalar bulunduğu takdirde gerekli çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

“Binaların tadilatı yeni bina yapmaktan daha külfetli”

Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Yunus Dilmaç, mahalle sakinlerinin aile sağlık merkezlerindeki binaların eski ve hijyen konusunda sağlıklı bir ortamın olmadığını, bazı branşlarda ise hekim sıkıntısının yaşandığını kaydederek, söz konusu sorunların çözülmesi gerektiğini anlattı. Dilmaç'a yanıt veren, Dr. Tuğba Duygu Coşkun, “Öncellikle bu hastanedeki eksikliklerle ilgili Van İl Sağlık Müdürlüğü daha çok ilgileniyor. Personel dağıtım cetveline yansıttıkları için atamalar ona göre merkezden belirleniyor. Onlar mutlaka branşlardaki eksiklikleri bildirmişler. Onun dışında binalarımız 2014'ten sonra devralınan binalardır. Açıkçası şuan çoğunun tadilatı yeni bina yapmaktan daha külfetli ama maalesef bina bulamıyoruz ve bu yüzden sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

MUHTARLAR KİMİLİKLERİNE KAVUŞTU

Toplantı sonrası İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçedeki 50 muhtara bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Muhtarlıkların desteklenmesinden mutluluk duyduklarını ifade eden muhtarlar Öztürk'e teşekkür etti. bu arada ilk defa muhtarlara ‘muhtar kimlik kartı'nın verildiği toplantı, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle birlikte sona erdi.

Bakmadan Geçme