Büyük turnuva başladı

Van Küresünniler Derneği Başkanlığı'nca bu yıl 4.cüsü düzenlenen Bölgesel Halk futbol turnuvası hafta sonu oynanan maçlarla başladı.

Rıdvan Can

Bu yıl 4.cüsü düzenlenen, Bölgesel Halk Futbol Turnuvasının ilk haftası yapılan 32 karşılaşma ile tamamlandı. Takımların kıyasıya mücadelesi izleyicilere büyük heyecan yaşattı. Turnuvada çalınan ilk düdük ile birlikte birinci hafta sonunda tamamlanan 32 maçın 2'sinde takımlar sahadan beraberlikle ayrılırken, 30 maç ise galibiyetle tamamlandı.

Küresünniler Derneği Başkanı Bilal Yücebaş, Başkanlığında bu yıl organize edilen Bölgesel Halk futbol turnuvası "Spor ahlakı ve dostça mücadele" sloganı ile ilk hafta müsabakaları Fair Play çerçevesinde tamamlandı. Turnuvada ter döken futbolcuların saha içindeki dostane tutumları ve sergiledikleri performansları sporseverler tarafından büyük beğeni topladı. Karşılaşmalar sonunda puan durumları da ilk hafta itibariyle şekillenmeye başladı. Turnuva önümüzdeki hafta gruplardaki ikinci karşılaşmalarla devam edecek.

"Önemli olan halkın birlik ve beraberliğidir"

Van Küresünniler Derneği Başkanı Bilal Yücebaş, yaptığı konuşmada; Kültür ve Sosyal faaliyetlerin halkın birlik ve beraberliğinin devamlılığı konusunda çok önemli unsurlar olduğunu belirterek, "Bundan öncede dernek olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediğimiz geleneksel futbol turnuvasını bu yıl biraz genişleterek, Halk Futbol Turnuvasının ilk ayağını Hakkâri'de ikinci ayağını ise geçtiğimiz hafta sonu Van'da başlattık. Görüyoruz ki, her turnuvaya olan katılım daha da artıyor. Demek oluyor ki halkımız bu tür organizasyonları seviyor ve istiyor. Bize de o zaman turnuvaların devamını sağlamak kalıyor. 16 Grup halinde 64 takımın mücadelesi bizleri olduğu kadar taraftarları da heyecanlandırdı. İlk maçların oynandığı haftada güzel ve keyifli maçlar izledik Turnuvamıza renk katan tüm takımlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme