BÜYÜKŞEHİR 1 PUANLA DÖNDÜ

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Yeşil Bursa A.Ş. ile 0-0 berabere kalarak 1 puanla dönmeyi başardı.

Hacı Yılmaz

Maçın genelinde Yeşil Bursa A.Ş.'ye karşı üstün bir futbol sergilemeyi başaran Van Büyükşehir Belediyespor, Fuat Gölbaşı ile yakaladığı 2 net pozisyondan faydalanamazken, Yeşil Bursa A.Ş. ise 90+3 dakikada Fatih Çakır ise penaltıdan yararlanamadı.

Oyunun sık sık durduğu maçta iki takımda zaman zaman etkili ataklar geliştirdi. Van Büyükşehir Belediyespor bu beraberlikle puanını 7'ye yükseltti. Öte yandan 100'e yakın Kara Kobra Taraftarlar Grubu da Van Büyükşehir Belediyespor'u Bursa'da yalnız bırakmayarak maç boyunca destekledi.

Van Büyükşehir Belediyespor Erdoğan Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Bilgin, Tahir Kurtuluş, Fahrettin Bıyıklı, Temel Taşkan, Mutlu İlengöz, Onur Bektaş, Haydar Deniz, Aykut Emre Yakut, Ali Kuleli, Mehmet Fuar Gölbaşı ve Emrah Tacir onbiri ile çıktı.

Yeşil Bursa A.Ş. ise Ahmet Kılıç teknik sorumluluğunda sahaya; Ömürcan Çavuşoğlu, Ekrem Çalışanlar, Mehmet Kalkan, Bekir Ozan Has, Berat Jonathan Ustabaşı, İsmail Can Çavuşluk, Burak Şahin, Kadir Turhan, Ozan Karabacak, Mertcan Erdem ve Furkan Emre Ünver onbiri ile çıktı.

Feridun Daldaş, Koray Can Karadedeli, Adem Şahin ve Meliz Özçiğdem hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 16.00'da Minareli Çavuş Spor Tesisleri'nde başladı.

İlk yarıya Van Büyükşehir Belediyespor başladı.

4. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Fuat Gölbaşı ofsaytta kaldı.

6. dakikada gelişen Yeşil Bursa A.Ş. atağında Van Büyükşehir Belediyespor futbolcular topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

12. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole çok yaklaştı. Emrah Tacir'in sol kanattan içeriye kestiği topa Fuat dokundu, kaleye giden top savunmaya çarparak kornere çıktı. Kullanılan kornerden sonuç çıkmadı.

21. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de Bekir Ozan Has'ın şutu kaleci Onur'da kaldı.

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole bir kez daha yaklaştı. Mutlu'nun derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Fuat Gölbaşı, topu kalecinin üzerine vurdu ve net pozisyondan faydalanamadı.

32. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor Fuat ile gole bir kez daha yaklaştı. Ali Kuleli'nin derin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Fuat kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı. Herkes penaltı beklerken hakem devam kararı verdi.

38. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu sol kanattan topu arka direğe kesti. Emrah Tacir'in kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmayınca iki takımda soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

İkinci yarının hemen başında Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kuleli yerini Emre Toptan'a bıraktı.

İkinci yarıya Yeşil Bursa A.Ş. başladı.

51. dakikada gelişen tehlikeli Yeşil Bursa A.Ş.atağını Van Büyükşehir Belediyespor'lu futbolcular sonda anda uzaklaştırdı.

58. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de sakatlanan Burak Şahin yerini Fatih Çakır'a bıraktı.

61. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Temel Taşkın topu ayağından biraz fazla açında top rakip futbolcu İsmail Can'da kaldı. Açışı daralan İsmail Can'ın vuruşunda üstten auta çıktı.

63. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Aykut'un vuruşunda top üstten auta çıktı.

66. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Onur Bektaş sarı kart gördü.

70. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Onur Bektaş yerini Zafer Özden'e bıraktı.

72. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu İlengöz sarı kart gördü.

78. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de Bekir Ozan Has yerini Yücel Yıldırım'a bıraktı.

82. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de Mehmet Kalkan sarı kart gördü.

84. dakikada Yeşil Bursa A.Ş. Emrah Tacir'in büyük hatası ile tehlikeli bir atak geliştirdi. Gelişen atakta topu önüne alan Can sert vurdu, top yandan auta çıktı.

85. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Aykut Emre Yakut'un vuruşu farklı şekilde auta çıktı.

86. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Emrah Tacir yerini Hıfsullah İsmail Erdoğan'a bıraktı.

87. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de Mertcan sarı kart gördü.

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Zafer Özden sarı kart gördü.

89. dakikada Yeşil Bursa A.Ş.'de İsmail Can Çavuşluk yerini Mustafa Emre Can'a bıraktı.

90+3 dakikada Yeşil Bursa A.Ş. cezaalanı dışında serbest vuruş kazandı. Kullanılan serbest vuruşta top Fahrettin Bıyıklı'nın eline çaptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Fatih Çakır topu dışarı vurdu ve penaltıyı kaçırdı.

Maçta başka önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Yeşil Bursa A.Ş. deplasmanından 1 puanla döndü.

Van Büyükşehir Belediyespor Çarşamba günü kendi sahasında Darıca Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Bakmadan Geçme