Büyükşehir 250 mahallede 4 bine yakın ahırı ilaçladı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde başlattığı ilaçlama seferberliğinde kısa bir zamanda 250 mahallede yaklaşık 4 bin ahırı ilaçladı. 50 kişilik ekiplerle ilaçlama yapan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların takdirini kazandı.

Zararlılara karşı ilaçlama seferberliği başlatarak, kentin dört bir yanında büyük bir titizlikle ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için imkanlarını seferber ediyor.

İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı önlemler almaya devam eden Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, oluşturduğu 50 kişilik ekiplerle, 250 mahallede 4 bine yakın yapıyı büyük bir özenle ilaçlama yaparak, mahalleleri kent zararlılarından kaynaklı doğacak tehlikelerden koruyor.

Ekipler Van'ın tüm kırsal mahallelerinde karasinek, bit, pire ve kenelere karşı başlattığı ilaçlama seferberliğinde mahalle mahalle dolaşarak ilaçlama yapıyor.

Rutin olarak yaptıkları ilaçlama çalışmalarıyla mahalleler içinde bulunan ahırlar başta olmak üzere, kümesler, evlerin önündeki bahçeler, samanlıklar ve benzeri alanlarda insan ve hayvan sağlığını tehdit eden zararlılara karşı özverili bir çalışma gerçekleştiren ekipler, vatandaşların taleplerini de göz ününde bulundurarak, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.

Mahallelerinde yapılan ilaçlama çalışmaları için Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden mahalle sakinleri, memnuniyetlerini dile getirdi.

Bakmadan Geçme