Büyükşehir Altay'a iddialı hazırlandı

Hafta içi deplasmanda Kartalspor karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen kalesinde gördüğü talihsiz golle rakibine 1-0 mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor, yarın evinde konuk edeceği ligin güçlü takımlarından Altayspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Rıdvan Can


Şahabettin Özarslaner tesislerinde Altay maçı hazırlıklarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör Namık Altunsoy, sportif direktör Turgay Karatekin, takım kaptanı Ali Kurt ve futbolculardan Serkan Silan gazetemize yaptıkları açıklamalarda taraftarlarının desteği Altay maçını ile kazanacaklarını belirttiler.


Spor Toto 3'ncü Lig 1'nci Grup'ta Play-off ve şampiyonluk mücadelesi veren Van Büyükşehir Belediyespor yarın sahasında ağırlayacağı Altayspor maçı hazırlıklarını tamamlayıp Teknik Direktör Namık Altunsoy yönetiminde kendi tesislerinde kampa girdi.

"TARAFTAR EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ"
Sportif Direktör Turgay Karatekin, Altay maçı için taraftarlara çağrı yaparak, "Altayspor maçına hazırlanıyoruz. Karlı zeminde ve soğuk havada futbolcularımız Altayspor maçı hazırlıklarını tamamladı. Altayspor takımı kaliteli futbolculara sahip olan bir takımdır. İnşallah içerdeki maçımızı kazanıp 3 puan almak istiyoruz. Şuan yukarıdan kopmamanın mücadelesi içindeyiz. Sizler aracılığıyla bu haftaki önemli maçta taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Taraftarımızın tribünleri dolduracağına inanıyoruz. Altay maçını kazanmak için tüm gayreti sarf edeceğiz" dedi.


NAMIK ALTINSOY, KARTAL MAÇINI DEĞERLENDİRDİ
Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altınsoy, deplasmanda 1-0 mağlup oldukları Kartalspor maçına değinerek, "Fikstür olarak zorlu bir süreçteyiz. Kocaelispor maçıyla başlayan arkasından Kartal, şimdi de Altay ve Çorum var. Bu 4 maçlık süreç fikstürümüzün en zor sürecidir. İlk ayağını iyi atlatıp kazandık. Kartal maçına da gerçekten çok istekli ve arzulu gittik fakat 1-0 mağlup olduk. Kartal maçını ağır ve bozuk bir zeminde oynadık ama dışarıdaki maçlarda genelde iç sahadaki takımın avantajı oluyor. Kartal maçında galibiyet almak için çok istekliydik. Taraftarımız oralara kadar gelip takımı destekledi fakat oyunun 7. dakikasında yediğimiz gol skorun sonucunu belirledi. Bana göre o maçta çok hatalı bir gol yedik. Çünkü rakip takımın topa vuran oyuncusunun neler yapabileceğini biliyorduk ama bir anlık dalgınlık kaybetmemize neden oldu. Kartal maçında çok önemli pozisyonlar yakaladık. Oyun üstünlüğü bizden yanaydı ama maalesef gol yollarında etkili olamadık. Yaptığımız bütün hamleler, çabalar, oyuncuların saha içerisinde gösterdiği çaba, bizim kenardan yaptığımız hamleler maalesef ve maalesef sonuç vermedi ve 1-0 mağlup ayrıldık. Yenildik diye karalar bağlayacak halim yok. Nihayetinde oynanmamış müsabakalar var. Ortada 36 puan var ve biz takım olarak bu 36 puana talibiz. Tabi ne kadarını alırız bunu da süreç gösterecek. Saha içindeki oyundan sonuç hariç çok büyük bir şikayetimiz yok" ifadelerini kullandı.


ALTINSOY'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI!
Devre arası yapılan transferlerle ilgili açıklama yapan Altınsoy, "Yeni transferlerimizden Burak Karaduman 20 dakikalık bir şans verdik. Çünkü ağır bir gribal enfeksiyon geçirdi. 3 gün yatak yorgan yattı. Tam hazırladığımızı düşündüğümüz anda öyle bir hastalıkla karşı karşıya kaldık. Hastalığını ağır geçirdi. Bundan dolayı antrenmanlara da katılamadı. Ona şans verdik. Onunla ilgili de olarak takımımıza katkı sunacağına inanıyorum. Önümüzdeki maçlara çok iyi hazırlanacağız. Pazar günü çok önemli bir maça çıkacağız. Altay maçında Mehmet Şirin Soydan'ın Kocaeli maçında aldığı darbe sonucu bilek bağlarında ciddi bir hasar oluştu. Sanırım 3-4 hafta bizimle birlikte olamayacak. Tedavisi devam ediyor. Onun dışında cezalı oyuncularımız yok ama ceza sınırında olan bazı oyuncularımız var. Yeni transferlerimizi tabi ki oynatacağız ama bildiğiniz üzere biz transferleri kampa yetiştiremedik. Kamptan sonra transferleri yaptık. Özellikle Feyyaz'ın bir buçuk aydır takımdan ayrı kaldığını biliyoruz ama uzun vadeli de düşünüldü. Feyyaz'da bugünden sonra yavaş yavaş antrenmanlara katılıp takıma fayda sağlayacağını düşünüyorum. Taraftarımız bizim en önemli gücümüzdür. Altay maçında taraftarımızın takımı yalnız bırakmaması gerekiyor. 12 maçtır kaybetmeyen Altay'ı yenip yolumuza devam etmek istiyoruz. İlk maçta onları 3-2 mağlup etmiştik. İnşallah Pazar günkü karşılaşmada da kazanıp serimizi yükselteceğiz" şeklinde konuştu.


Altay karşısında sakat ve cezalı futbolcularının olmadığını dile getiren Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, Altay karşısında iddialı olduklarını söyledi.


"ALTAY MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Van Büyükşehir Belediyespor'un başarılı futbolcularından Serkan Silan, Altay maçında galip gelmek için çaba göstereceklerini söyleyerek, "Pazar günü sahamızda Altayspor'u konuk edeceğiz. Bu maçta seyircimizin desteğiyle beraber sahada çok iyi mücadele etmeye gayret göstereceğiz. İnşallah futbolcu arkadaşlarımla birlikte bu maçtan galip ayrılacağız. Sıralamada bizim altımızda olan takımlar sürekli oyunu bozman için, oyunu soğutmak için kapanıyor ama üstümüzdeki takımlar bunu yapmıyor. Ben Altay'ın kapanmayacağına inanıyorum. Bu da bizim için daha rahat olacak. Kapanmayan takıma karşı daha rahat oyun sergiliyoruz. Büyükşehir Belediyespor Van'ın takımı, biz Pazar günü bütün Van halkını stada bekliyoruz. 90 dakika boyunca bizleri desteklemelidir. Çünkü başarılı olmak için taraftar desteğine çok ihtiyacımız var. İnşallah taraftarımızın desteğiyle bu maçı kazanacağız" dedi.


"KİMSE UMUDUNU YETİRMESİN"
Van Büyükşehir Belediyespor'un takım kaptanı Ali Kurt ise Kartal yenilgisinin ardından kimsenin umudunu kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Kartal maçı bizim için çok önemli bir maçtı ama mağlup olduk. Bu da bizleri çok üzdü. O maçta çok erken gol yedik. Toparlanmak için çok çaba sarf ettik fakat karşılaşmadan 1-0 mağlup olduk. Önümüzde Altay maçı var. İnşallah taraftarımızla birlikte Altayspor maçında galip gelip, 3 puan alacağız. Play-Off ve şampiyonluğu düşünen bir takım olduğumuz için bu maçtan galip gelmemiz gerekiyor. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra içerideki ve dışarıdaki maçları kazanmamız gerekiyor. Ben taraftarımızla birlikte çok iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediyespor büyük bir camiadır. Süper Ligi görmüş bir takımdır. İnşallah bunun sonucunda hedeflerimize kavuşuruz. En büyük gücümüz taraftarımızdır. Taraftarımızı bu hafta yanımızda görmek istiyoruz. Kartal maçını kaybettik diye kimse umudunu yetirmesin, herkes Pazar günü stattaki yerini alsın" şeklinde sözlerine son verdi.


Antrenman sonrası ise Karayolları personelleri Van Büyükşehir Belediyespor'a tatlı ikram edilerek, destek verdi.

Bakmadan Geçme