Büyükşehir Belediye Başkanı'na açık mektup...

Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Görev alanınıza giren konularda üstlendiğiniz sorumluluğun yurttaşların sınırları aşan bir hizmet beklentisiyle karşılaştığınızı biliyorum. Trabzon ili ve benzeri 'Büyükşehir' uygulamalarının 'siyasi hormonlu' oluşu sizin ve çalışma arkadaşlarınızın önünü kestiğini, hizmetinize set oluşturduğunu da tahmin edenlerdenim.

Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,

Görev alanınıza giren konularda üstlendiğiniz sorumluluğun; yurttaşların sınırları aşan bir hizmet beklentisiyle karşılaştığınızı biliyorum. Trabzon ili ve benzeri "Büyükşehir" uygulamalarının "siyasi hormonlu" oluşu sizin ve çalışma arkadaşlarınızın önünü kestiğini, hizmetinize set oluşturduğunu da tahmin edenlerdenim.

Demem o ki; çalışma alanınızın girift sorunlarına yetişmeniz, el uzatıp çözüme kavuşturmanız büyük sebat/azim istiyor.

Bunu bilenlerdenim.

Sis dağının eteğinde oturan yurttaşın kış mevsimindeki ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasında ilk akla gelen sorumlu ekibin başısınız...

Çaykara'nın köyündeki hasta yurttaşın, hastaneye ulaşma konusunda yaşadığı yol sorunu sizin omuzlarınızda olan kişisiniz...

Farklı bir "Büyükşehir" oluşumuzun nedeni de bu...

Benzer sorunları sıralamak elbette olası...

Çünkü, çalışma alanınızın coğrafik yapısı kentsel değil, kırsal alan olarak belirlenmiş bir kere...

Elinizi hangisine uzatsanız, şu aşamada boşlukta kalacağı/kaldığı acı bir gerçek.

Çalışma alanınızın çoğunlukla kırsaldan kaynaklanır olması; sorunları aşmanız için başarı, sabır ve metanet dileklerimi iletmemi gerektiriyor.

Sayın Başkan,

Karadeniz insanının gurbetçi olduğunu bilirsiniz. Çünkü, yeterli tarım toprağı veraset yoluyla bölüne-bölüne metrekare düzeyine inen insanların gurbete akın etmekten başka çareleri olmadığını da...

Bugün Doğu Karadeniz illerinin çoğu köyleri, hızlı bir iç göçmenlik olayı yaşıyor.

Köyler boşalıyor, genç nüfus çalışmak için iş alanlarına doğru akıyor. Köylerde kalan çoğu yaşlı nüfus "bakım sorunu" yaşıyor.

Hepsi de "yaşlılık aylığı" alan bu çalışamayan, kimileri yatalak insanların yakın çevrelerinde bakacakları bulunmadığını, komşuluk iyi niyetiyle himayeye alındıkları toplumumuzun acı bir gerçeği ne yazık ki...

Devletimiz böylesi yaşlılarımız için elbette "Aile Hekimliği" vb. sosyal/sağlık hizmetlerini ayaklarına getiriyor. Bunu da şükranla karşılıyoruz.

Sayın Başkan, bu konuda benim meramım başka...

İnsanımızın eli açık olup; muhtaca yardım söz konusu olduğunda ne denli cömert olduğunu bilirsiniz.

Trabzon'a bağlı ilçelerin köylerinde ömrünün son demini yaşayan ve "yaşlılık aylığı" alan insanların barınma, bakın ve beslenme sorunlarını çözüme kavuşturacak bir büyük hamleyi "Trabzon Büyükşehir Belediyesi" olarak başlatabilirsiniz.

Siz ve ekip arkadaşlarınızın büyük bir hizmete/sevaba kapı açacağınıza inanıyorum. Bunun için, merkezi ilçelerimizde, belediyelerimizin öncülüğünde halkımızın katkılarıyla devlete hiç yük olmayacak "Yaşlılar Yurdu" inşaasına/yapılmasına çok ihtiyaç duyuluyor.

Bence en hayırlı, en öncelikli hizmet...

İnanıyorum ki, ilçelerde tüm ülkemize örnek olacak bir sosyal hizmetin ilk adımı böylece atılmış olacak. Kent dışında seçilecek bir alanda bahçesiyle inşaa edilecek "Yaşlılar Yurdu"nun döner sermayesi orada barınanların aylıkları olacağımı söylemeye gerek yok.

Sayın Başkan, köylerde yaşayan yaşlıların sorunlarını bu dar alanda açıklamaya çalıştım.

Onların huzuru, rahatı, iaşesi, barınması konusundaki sorunlarının çözümüne ülke çapında ilk hamleyi " Trabzon Büyükşehir Belediyesi"nin başlatmasını, kolay ve örnek bir başarıya imza atmasını diliyorum.

Başarılar, saygılar...

Bakmadan Geçme