Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı sona erdi 

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın son birleşimi ile sona erdi. Son birleşime kadın çalıştayları, Van Gölü'nün kirlenmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar ve özel okul öğretmenlerinin ulaşım indiriminden faydalanabilmesi için ilgili yönetmenlik değişikliği teklifi gibi konular öne çıktı. 

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı son birleşim olan 42'ıncı birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç başkanlığında yapılan ve 13 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis toplantısı, yoğun bir haftanın ardından sona erdi.

7 komisyon raporu ve 6 gündem maddesi görüşüldü

7 komisyon raporu ve 6 gündem maddesinin görüşüldüğü son birleşimde, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, belediyelerin kadın çalıştayı düzenlemesi, kadınların sosyal, ekonomik ve politik hayata katılımlarını artırma, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve kadınlara yönelik hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla yapılan etkinliklerle ilgili bilgiler verildi. Toplantıda, Sanat Turizm ve Tarihi Yerleri Koruma ve Araştırma Tanıtım Komisyonu raporu, Hukuk ve Ulaşım Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da görüşüldü.
Komisyonlarda üye ve sayılarda değişiklik yapılması nedeniyle bazı meclis üyelerinin komisyonlardan istifaları yerlerine gelecek olan yeni üyelerin kabulü Meclise sunularak kabul edildi.

Van Gölü'nde yaşanan kirliliğin önlenmesi

Van Gölü'nü Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan raporda ise Van Gölü'nün kirlenmesinin önüne geçilmesi noktasında yapılan çalışmalar Meclise sunularak, Van Gölü'nün üzerinde yük ve yolcu taşımacılığı yapıldığı belirtilerek, burada kullanılan feribot ve teknelerin katı ve sıvı atıklarını Van Gölü'ne boşattıkları ve gölde kirliliğe sebep oldukları belirtilerek, atıkların belirlenen genelgelere göre bertaraf edilmesinin ilgili esas ve usullere göre yapılması gerektiği ve bu noktada gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi. Raporun gereği için Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesi ve çalışmaların devamı için karar alındı.

Özel okul öğretmenlerinin ulaşım indirimi komisyonda

Eğitim Kütür Gençlik ve Spor Komisyon raporu ile ekoloji ve hukuk komisyonları tarafından hazırlanan raporların görüşülmesi ile devam eden Mecliste, Ulaşım Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Toplu Taşıma Araçların Seyahat Kartları Yönetmeliği görüşülerek, özel okul öğretmenlerinin ulaşım indiriminden faydalanabilmesi için ilgili yönetmenlik değişikliği teklifi ulaşım komisyonuna havale edildi.

Mecliste ayrıca uygulama imar planı ve nazım imar planına ilişkin konular da görüşülürken, komisyon raporlarının kabulü ve gereği için ilgili birimlere gönderilmesi ve çalışmaların devamı için komisyonlara yetki verilmesi oylanarak kabul edildi.

Öte yandan bir haftalık Meclis süresince komisyon raporlarının da yer aldığı önemli gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclis'i 9 Eylül Pazartesi günü toplanacak.

Bakmadan Geçme