Büyükşehir Belediyesi'nden yapı stoku toplantısı

Van Büyükşehir Belediyesi AFET İşleri Dairesi Başkanlığı, yapı stoğunun belirlenmesi ve dirençli kent oluşumuna ilişkin bir toplantı düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, Van'ı afetlere karşı daha hazırlıklı ve dirençli bir kent yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda AFET İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından kent genelinde yapı stoğunun belirlenmesi ile ilgili toplantı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası Van şubesi, Van Mimarlar Odası Van şubesi, ilgili Daire Başkanları, Meclis üyeleri ve ilçe belediyelerden yetkililer katıldı.

Van'ın mevcut yapı stoku, toplantıda masaya yatırıldı ve kapsamlı bir şekilde incelendi. Alınan kararlarda, yapı stoku belirlenerek, gerekli önlemlerin alınması kararlaştırıldı.
Yürütülen çalışmaya birçok paydaş destek verirken, Van'ın depreme karşı hazırlıklı olması ve ortak çalışma yürütülmesi kararlaştırırdı.

Toplantı, belediyenin ilgili birimleri ve paydaş kuruluşların daha dirençli bir kent oluşumuna ilişkin yürüttükleri fikir alışverişiyle son buldu.

Bakmadan Geçme