Büyükşehir Belediyesi ne yapmalı, ne yapmamalı?

Bilindiği gibi İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerine 16 Kasım 2016 günü Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Vali Taşyapan'ın görevlendirilmesinin ardından Mehmet Yaşar vekaleten atandı daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Mustafa Yalçın Genel Sekreter olarak atandı.


Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra Tuşba ve Gevaş ilçeleri dışında kalan başkanları görevden alınan 11 ilçe belediye başkanlıklarına ilçe kaymakamları başkan vekili olarak görevlendirildi. Büyükşehir belediyesinde ve ilçe belediyelerinde meclis üyelerinin görevleri son buldu. Görevlendirmeler bazı çevrelerde demokratik bulunmasa da devleti temsil eden mülki amirlerin başkan vekili olarak belediyelerde hızlı karar almaları, kentin birken sorunlarını çözmeleri, kaynakları hizmet ve projelerde kullanmaları, kurumlar arasında çatışma yerine koordinasyonu sağlamaları, kent kimliği ile huzur ve güvenliğin tesisine katkı çabalarıyla toplumda umut ve güven yarattılar.


Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin başlaştıkları çalışmalar ve açıkladıkları projeler kamuoyunda ilgiyle takip ediliyor. Özellikle Edremit'te sahil işgali, İpekyolu'nda yapı izini gibi kronikleşmiş sorunların üzerine cesaret ve kararlılıkla giderek sorunu çözen kaymakamlar topluma güven vererek karşılık gördüler.
Belediye başkanlıklarına mülki amirlerin vekil atanmasının ardından 6 ay geçti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme