Büyükşehir Belediyesi'nin sel bölgesindeki çalışmalarında sona gelindi

Büyükşehir Belediyesi hafta sonu sel felaketinin yaşandığı Saray ilçesi Karahisar Mahallesi ile Başkale ilçesi Ömerdağı Mahallesindeki çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. 

Hafta sonu etkili olan sağanak yağış bazı mahallelerde sel ve su taşkınlarına neden oldu. Kent genelinde selden en fazla etkilenen İpekyolu, Saray ve Başkale ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekipleri yoğun bir çalışma yürüttü. Ekipler mesai sonucunda İpekyolu ve Başkale ilçelerindeki çalışmalarını kısa sürede tamamlarken, Saray ilçesi Karahisar Mahallesindeki çalışmalarda ise sona gelindi.
Yurttaşların mağduriyetini gidermek için onlarca araç ve personelle yürütülen çalışmalarda, mahalleler çamur ve balçıktan arındırılırken, kanal ve dere yatakları da temizleniyor.

Zeydan DSİ'ye çağrıda bulunmuştu

Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğundaki kanallarda ıslah çalışmalarının yapılmaması, yurttaşların tepkisine neden olurken, Pazar günü sel bölgesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, DSİ ve hükümete çağrıda bulunarak, Devlet Su İşleri'nin yetkilerini Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi ve dere ıslahlarına harcanan bütçenin Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılmasını istemişti. HABER BÜLTENİ

Yorumlar 1
101 SENELİK VİLAYETTE BUNLAR NEDEN YOK? 25 Eylül 2024 17:15

1) Van - Şırnak Karayolu 2) Van - Hakkari Alternatif Yolu 3) Van Çevre Yolu 4) Bahçesaray Çığ Tünelleri 5) Güzeldere Tünelleri 6) Çatak Çığ Tünelleri 7) Kuzey Van Gölü Demiryolu 8) Modern, ihtişamlı ve 100 peronluk "Şehirlerarası Otobüs Terminali". 9) İran, Irak, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Siirt, Şırnak, Yüksekova, Tatvan, Patnos, Erciş, Muradiye, Saray, Çaldıran, Özalp, Başkale, Çatak, Gürpınar, Bahçesaray gibi yerlere yolcu taşımacılığı yapan yüzlerce minibüs için " İl ve İlçe Minibüsleri Otogarı". 10) İki tane 500 araçlık Çok Katlı Otopark 11) İki tane 500 araçlık Yer Altı Otoparkı. 12) İki tane 500 araçlık Otopark Meydanı 13) Mevcut İpekyolu Caddesine 4 adet yeni Köprülü Kavşak. 14) En az on tane yeni bulvar, yeni ana arter. 15) Onlarca yeni cadde ve sokak. 16) Edremit, İpekyolu ve Tuşba'nın yakın uzak bütün semt ve mahallelerindeki cadde ve sokakların tamamının mükemmel asfalt veya parke taşlı yollardan oluşması. 17) Van'ın merkez ilçeleri dışındaki 10 ilçesi ve yüzlerce köyünde 1000 kilometrelik asfalt ve parke taşı seferberliği yapılması. Böylece Van'ın 13 ilçesinde yol standartlarının iyileştirilmesi. 18) Van'a 40 kilometrelik metrobüs ve tramvay ağı oluşturulması. 19) Gerek Karayolları gerekse Belediyelerin uhdesindeki tüm yollarda bulunan refüj ve kavşakların yemyeşil, tertemiz, bakımlı ve göz alıcı güzellikte olması. 20) Van'ın 13 ilçesinde geniş, ferah, kullanışlı ve bakımlı kaldırımların olması ve hiçbir kaldırımda esnaf işgallerine asla izin verilmemesi.

Bakmadan Geçme