Büyükşehir Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Van Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve ilçelerde başlattığı çalışmalara hız verdi. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, “ Çalışmalarda ayırım yapmıyoruz. Bu alt belediyelerimizin hizmet alanlarıdır, bu bizim hizmet alanımızdır demeden, bunu ayrıştırarak bu hatlarda çalışalım demiyoruz” dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde ve ilçelerde 4 ayrı ekiple birlikte yol asfaltlama çalışması yapıyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde bulunan mahallerde yürütülen yol asfaltlama çalışmaları ve yol genişletme çalışmaları devam ederken, Akköprü Mahallesi'nde bulunan Deprem Anıtı güzergahında bulunan yolda 1 kilometrelik yol asfaltlama çalışması yapıldı. Selimbey Mahallesi'nde asfaltlama çalışması yapan ekipler 15 kilometrelik asfaltlama çalışmasının sonuna geldi. Selimbey Mahallesi'nde sürdürülen çalışma ile birlikte başta servis yolları olmak üzere ana ve ara artellerde yolların tamamı yenilenmiş olacak.

Alaköy'e yeni yol

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Tuşba'ya bağlı Alaköy mahallesinde yeni yol çalışmasına başlandı. Küresünilli yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Alaköy Mahallesi'nde yapılacak olan yeni yolla birlikte ulaşım rahatlığa kavuşacak. Uzunluğu 8 kilometre, genişliği ise 20 metre olan yolda ekipler stabilize ve yol dolgu çalışmasına yapıyor. Çalışmasının yüzde 40'nı tamamlayan ekipler, şu ana kadar yolun dolgu için yüzlerce araçlık malzeme taşıdı. Önümüzde ki sezon yolun asfaltlanma, kaldırım ve çift şeritli bir şekilde yapılarak halkın hizmetine sokulacağını belirtti. Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler Tuşba sınırları içinde bulunan Hurdacılar ve Oto Galericiler sitesinde yol güzergahlarında yol çalışması başlattı.

Bu kent bizim kentimiz

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklama da bulunan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, kentin her noktasına hizmet götürdüklerini ve hiçbir yerde ayırım yapmaksızın hizmet ürettiklerini ifade ederek,” Ayırım yapmıyoruz. Bu alt belediyelerimizin hizmet alanlarıdır, bu bizim hizmet alanımızdır demeden, bunu ayrıştırarak bu hatlarda çalışalım demiyoruz. Biz Van Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu kent bizim kentimiz. Çünkü halen bu kentin çöpünü biz topluyoruz, kanalizasyon ve yollarının asfalt eksikliğini de biz tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Van'ı marka şehir yapacağız

Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla Van'ı marka bir şehir haline getirme odaklı olduğunu dile getiren Çoban, Van'ı örnek bir kent haline getireceklerini söyledi. Program dahilinde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Çoban,” Mesela Alaköy gibi yeni bir alan açarken Akköprü, Hacıbekir mahalleri gibi eksik bıraktığımız mahallelerimizi de çalışmaları tamamlamaya çalışıyoruz. Yine İskele Caddesini de yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllara daha büyük planlamalarla gireceğiz. Ama yakın planlama yolunda kentimizde iki noktayı hem plaj açmayı hem de bataklık diye kabul edilen kale ile birleştirilecek olan noktasını birleştirip o noktada da çok ciddi bir bant oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Kadın eksenli çalışmalara da ağırlık verdiklerini ifade eden Çoban, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve Kadın Politikaları Daire Başkanlığı'nı oluşturmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme