Büyükşehir'den kaçak hafriyat dökenlere 600 bin TL para cezası

Van Büyükşehir Belediyesi, yasal döküm sahası dışındaki noktalara kaçak hafriyat atığı döktüğü belirlenen firmalara 600 bin TL cezai işlem uyguladı ve dökülen hafriyatları bölgeden kaldırttı. 

Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hafriyat ve inşaat atıklarının kaçak olarak dökülmesini önlemek amacıyla denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor. Ekolojik bir kent için çalışan belediye ekipleri, hafriyat taşıyan araçların kaçak döküm yapmasını engellemek amacıyla sahadaki ekipler ve Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi ile araçları an be an takip ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, izinsiz ve kontrolsüz bir şekilde hafriyat atığı döken firmalara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 600 bin TL para cezası kesti.

‘Halk sağlığını tehlikeye atanlar affedilmeyecek'

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre kaçak hafriyat döken firmalara yaklaşık 600 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, çevre ve halk sağlığını tehlikeye atacak şekilde belirlenen saatler dışında çöplerini gelişi güzel çevreye bırakan bazı işletmelere ise yaklaşık 11 bin TL idari para cezası uygulandı. Kaçak kazı ve dökümler olmak üzere çevre ve halk sağlığını tehlikeye atan gerçek ve tüzel kişiler hakkında yasal işlemler devam edecek. Van Gölü başta olmak üzere tüm ekosistemler ile halk sağlığının korunması için hafriyat, yıkıntı atıkları ve çöp dökümlerine dikkat edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Bakmadan Geçme