Büyükşehir'den yeşillendirme çalışması

Van Büyükşehir Belediyesi Sahil Yolunda bulunan Park65 etkinlik alanındaki yeşillendirme ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor. 400 kamyon bitkisel toprak taşınan alana 500 ağaç dikilecek. 

Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemeleri ve yeşil alanların arttırılması amacıyla başlattığı projelere devam ediyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Van Sahil Yolu üzerinde yer alan Park65 etkinlik alanında kapsamlı bir peyzaj düzenleme çalışması başlattı.

45 bin metrekarelik parkta ilk aşamada alanın genel temizliği ve hafriyat kaldırma işlemleri gerçekleştirilirken, sahaya yaklaşık 400 kamyon bitkisel toprak dökülerek tesviye çalışmalarına başlandı. Bu aşamayla alanın peyzaj düzenlemesi uygun hale getirilerek toprak zenginleştirme ve düzeltme işlemleri yapıldı.

Alana 500 ağaç dikilecek

Park alanına oturma bankları, kamelyalar, çocuk oyunları kurulurken, parkın daha yeşil görünmesi için de doğanın çeşitli renklerini barındıran geniş bir bitki örtüsü kazandırılıyor. Ekipler alana dut, süs armudu, çınar, süs elması, dişbudak, ıhlamur, huş, leylandi, salkım söğüt ve iğde ağaçlarından oluşan 500 ağaç dikecek. Aynı zamanda, berberis, şimşir, ardıç ve gül gibi çalı türleri de alanın peyzajına katkı sağlayacak.

Belediye çalışmalarda kendi kaynaklarını kullanıyor

Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri ise tüm çalışmaların Van Büyükşehir Belediyesi'nin kendi iş gücü ve kaynaklarıyla gerçekleştirilmesi. Belediye, bu kapsamda hem maliyetleri düşürerek verimli bir çalışma süreci izliyor hem de çevre düzenleme konusunda yerel kaynakları etkin bir şekilde kullanıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, başlattığı bu projeyle kentin estetik değerini artırırken, aynı zamanda yeşil alanların yaygınlaştırılması yolunda önemli bir adım atmış oluyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Park65 etkinlik alanı, Van halkı için doğayla iç içe bir dinlenme ve etkinlik alanına dönüşecek.

Bu çalışmalar, Van'ın sürdürülebilir kentleşme ve çevre dostu projelerle daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesine katkı sağlayacak.

Bakmadan Geçme