BÜYÜKŞEHİR DEPLASMANDA GALİP

Van Büyükşehir Belediyespor ligin 28. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Tire 1922spor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı. Van Büyükşehir Belediyespor Tire 1922 Spor'a hizmete giren yeni stadında büyük şok yaşattı.

Hacı Yılmaz

Grupta son 3 maçtır galip gelemeyen Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Tire 1922spor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Deplasmanda çok önemli puanlar getirmeyi başaran Van Büyükşehir Belediyespor, bu önemli grafiğini iç saha maçlarına yansıtamadı. Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Tire 1922spor 2-1 mağlup ederek puanını 39'a çıkararak 9'ncu sıraya yükseldi.

İki takımında üstün mücadele ettiği karşılaşmada Tirespor 74. Dakikada Bertuğ Bayar ile 1-0 öne geçti. Golün etkisini erken üzerinden atan Van Büyükşehir Belediyespor Tirespor kalesine gol bulmak için yüklendi.

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Van Büyükşehir Belediyespor 78. dakikada Tahir Kurtuluş ile beraberlik golünü sağladı. Beraberlik golü ile birlikte moral bulan Van Büyükşehir Belediyespor, 82. dakikada son haftaların en gözde futbolcularından Mutlu İlengöz ile 2-1 öne geçmeyi başardı.

Van Büyükşehir Belediyespor şuana kadar evinde oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlik alırken, deplasmanda ise başarılı bir grafik çizerek 7 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Van Büyükşehir Belediyespor ligde oynadığı 28 maçta 11 galibiyet, 11 mağlubiyet, 6 beraberlik alırken, attığı 43 gole karşın kalesinde 38 gol gördü. Van Büyükşehir Belediyespor'un +5 averajı bulunuyor.

Van Büyükşehir Belediyespor Feyyaz Uçar teknik sorumluluğunda sahaya; Sefa Demirses, Serdar Cansu, Fahrettin Bıyıklı, Muhammet Serdar Yazıcı, Mutlu İlengöz, Sedat Komi, Gökhan Çakır, Zekeriya Çakırca, Emre Toptan, Emrah Tacir ve Baran Basut onbiri ile çıktı.

Tire 1922spor ise Nihat Balan teknik sorumluluğunda sahaya; Fatih Gülmez, Ufuk Arslan, Erdinç Karakaş, Nihat Yılmaz, Sefa Durmuş, Sergen Yakupçekbioğlu, Ersin Aslantoğ, Hasan Akdemir, Kemal Samet Özen, Mümin Talip Pazarlı ve Günay Okay onbiri ile çıktı.

Tarık Güldal, Fahri Dere, Yasin Kılıç ve Adem Bozkurt hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 15.00'te Tire Stadyumu'nda başladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Tire 1922 atağında ceza sahasında topla buluşan Nihat'ın şutunda sonuç gelmedi.

13. dakikada Tire'den Sergen kaleyi yokladı, ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

18. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Mutlu'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Fatih topu son anda kornere çeldi.

74. dakikada Tire 1922 Spor yeni stadında ilk golünün sevincini yaşadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Bertuğ'un plase vuruşunda top filelere gitti: 1-0.

78. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor skoru eşitledi. Sol kanattan Baran'ın ortasında Tahir sol ayağıyla düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturup durumu 1-1 yapmayı başardı.

82. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 2-1 öne geçti. Emrah'ın kullandığı kornerde topa iyi yükselen Mutlu kafa vuruşuyla ağları havalandırdı ve durumu 2-1 yapmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol ve önemli atak olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor maçı 2-1 kazanarak Tire 1922'ye yeni evinde ilk mağlubiyetini tattırdı.

Bakmadan Geçme