BÜYÜKŞEHİR EVİNDE COŞTU

Van Büyükşehir Belediyespor ligin güçlü ekiplerin Kocaelispor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Rıdvan Can- Hacı Yılmaz- Burhan Ergin

Van Büyükşehir Belediyespor ligin 23. Haftasında evinde Kocaelispor'u konuk etti. Kıran kırana geçen maçta galip gelen Van Büyükşehir Belediyespor oldu. Stadı tıklım tıklım dolduran taraftarlar 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarına gereken desteği verdi.

Van Büyükşehir Belediyesporlu taraftarlar maç öncesi iki takımı da trübünlere davet ederek alkışladı. İki takımında güzel futbol sergilediği maçta Van Büyükşehir Belediyespor, Serkan ve Gürol'un ayağından bulduğu gollerle 2-1 galip geldi.

Van Büyükşehir Belediyespor aldığı bu galibiyetle puanını 39'a yükselterek liderle arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Öte yandan saha içindeki taraftarlar zaman zaman yönetime tepki göstererek dışarıda kalan taraftarlarında içeri alınmasını istedi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma Van Büyükşehir Belediyespor'un vuruşuyla başladı.

9. dakikada Kocaelispor serbest vuruş kazandı. Kadir'in ortasında Hamza'nın kafa vuruşunda top auta çıktı.

11. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor etkili geldi. Emre'nin derin pasında topla buluşan Ali'nin çizgi üstündeki vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.

15. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Gürol Karataş yaptığı sert müdahaleden dolayı sarı kart gördü.

16. dakikada Kocaelispor bir kez daha serbest vuruş kazandı. Kadir'in kullandığı serbest vuruşta Van Büyükşehir Belediyesporlu Gürol Karataş kendi kalesine gol attı . 0-1

20. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor köşe vuruşu kazandı. Serkan'ın ortasında savunmanın ters kafa vuruşunda top Nihat'ın önünde kaldı. Nihat'ın vuruşunda kaleci topa çizgi üstünde müdahale etti.

26. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan sarı kart gördü.

30. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor gole yaklaştı. Gökhan Öztürk müsait pozisyonda topu dışarı attı.

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da İsmail sarı kart gördü.

38. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan serbest vuruşunda topu ağlara göndererek, eşitliği sağladı.

41. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Medeni'nin vuruşu kalecide kaldı.

45. dakikada Kocaelispor'da Mesut Özdemir sarı kart gördü. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarı Kocaelispor'un vuruşuyla başladı.

Her iki takımda da oyuncu değişikliği yapıldı. Kırmızı-Siyahlı ekipte Mehmet Şirin'in yerine Abdullah Temircan oyuna dahil olurken, konuk ekipte ise Burak Özbakır yerini Burak Sürekçi'ye bıraktı.

50. dakikada Kocaelispor çok önemli bir atak yakaladı. Kadir'in ortasında Oğuzhan'ın vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.

56. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da oyuncu değişikliği yapıldı. Gökhan yerini Akın'a bıraktı.

57. dakikada Kocaelispor'da Oğuzhan'ın kaleciyle karşı karşıya net pozisyonunu kaleci Okan önledi.

60. dakikada Kocaelispor ikinci gole çok yaklaştı. Kadir'in sert şutunu kaleci Okan son anda çıkardı.

62. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Akın müsait pozisyondan faydalanamadı.

63. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da ilk yarı kendi kalesine gol atan Gürol rakip ağları havalandırarak, takımını öne geçirdi. Golden sonra Gürol sevinç gözyaşı döktü.

66. dakikada Kocaelispor'da Mert yerini Sinan Pektemek'e bıraktı.

70. dakikada Kocaelispor'da Mesut ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

72. dakikada Kocaelispor'da Hamza sarı kart gördü.

78. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'dan Emre kaleciyle karşı karşıya kalarak çok net bir gol fırsatını tepti.

88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da son oyuncu değişikliği yapıldı. Emre'nin yerine Uğur Yağmakan dahil oldu. Karşılaşmaya hakem tarafından 5 dakika eklendi.

90+1. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Serkan'ın çizgi üstünde vurduğu sert şutu kaleci parmaklarıyla kornere çeldi.

90+3. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor bir kez daha rakip takımın kalesine etkili geldi. Serkan'ın pasında Akın'ın çizgi içindeki vuruşunu kaleci son anda engelledi. Kocaelispor'da Murat sarı kart gördü.

Maçta başka pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor sahasında konuk ettiği Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek, çok önemli bir galibiyete imza attı.

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BİZDE VARIZ

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü maç sonrası yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; “Gurubumuzun güçlü ekiplerinden Kocaeli spor ile içeride oynadığımız maçı kazanmanın gururu içindeyiz. İlk yarı ve ikinci yarıda rakibe oranla daha tempolu ve daha arzulu oynadığımız maçı 2-1'lik net bir skor ile kazandık.Maçın cumartesi günü olmasına rağmen son yılların en büyük katılımını sağlayan ve maç süresi boyunca takımını destekleyen her koşulda yalnız bırakmayan taraftarımıza yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vanspor kulübü olarak oluşturduğumuz aile havası ile gerek yönetim kurulumuz gerek teknik heyetimiz, sporcularımız, taraftarlarımız ve bizi yalnız bırakmayan kurum yöneticilerimiz ile Vanspora gönül vermiş Vanspor sevdalılarını bundan sonraki maçlarda daha yoğun bir temponun beklendiği bilinmelidir. Bugüne kadar mütevazi basın açıklamalarımızın dışına çıkmadan yönetim kurulu olarak Van ilinin tek profesyonel takımı olan Vanspor dışında hiç bir şey düşünmediğimizi herkesim tarafından bilinmelidir. Stadyuma gelen bizler dahil bütün protokol koltuklarını dolduran herkesin Vanspor taraftarı olduğunu belirtmek isteriz. Mütevazi takımımızın bugün almış olduğu başarılı sonuç, yönetim kurulumuza, takımımızın hedefleri doğrultusunda yeniden gözden geçirme kararı hasıl olmuştur. Takımımızın bundan sonra kentimizin yıllardır özlem duyduğu ikin lig yolunda şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğu kaçınılmazdır. Bu güne kadar yaşanan başarı, yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz, oyuncularımızın ve taraftarlarımızın özverileri sonucunda oluşmuştur. Bir olalım, birlik olalım, Vansporumuzu ikinci lige taşıyalım”

Bakmadan Geçme