BÜYÜKŞEHİR KENT KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi, daha önce kent müzesi olarak planlanan ancak Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in talimatlarıyla kent kütüphanesine dönüştürülen Endüstri Meslek Lisesi binasında çalışmalara başladı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 'İl Koordinasyon Kurulu' toplantısında, Van'ın açılan yeni bir müzesinin olduğunu ifade ederek, Kent Müzesi olarak planlanan Endüstri Meslek Lisesi tarihi binasının kent kütüphanesine dönüştürülmesi kararını verildiğini belirtmişti. Kararın ardından Vali Bilmez'in talimatları doğrultusunda tarihi binada güçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Yapımını Büyükşehir Belediyesi, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) birlikte yürüteceği kent kütüphanesi iç dizaynı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak.

Güçlendirme ve iç restorasyon çalışmalarının yürütüldüğü binada incelemelerde bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Sercan Kıran, yapılan çalışmalarla ilgili inşaat yetkililerinden bilgi aldı.

Bina güçlendirmesinin yıl sonuna kadar bitirileceğini ifade eden Kıran, çalışmalar sonrası kentin güzel bir kütüphaneye kavuşacağını kaydetti.

Bakmadan Geçme