BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU

Geçtiğimiz hafta yapılan olağanüstü kongrenin ardından Yönetime seçilen Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp yöneticileri yerel ve ulusal gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelerek Belediyespor'un içinde bulunduğu sorunları tartıştı.

Rıdvan Can-İlhan Siyahtaş

Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimi ve gazetecilerin birlikte yaptıkları Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Kulüp Eş Başkanı Öner Yiğit, takımın daha iyi yerlere gelmesi açısından herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade ederek.' Bizim öncelikli hedefimiz takımı ligde tutmaktır' dedi.

Kocaeli Dostluk Parkında ilde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Van Büyükşehir Belediyspor'un Kulüp başkanı Öner Yiğit ve yönetimi Büyükşehir Belediyespor'un hedefleri ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Düzenlenen kahvaltı programına Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanları Öner Yiğit, Remziye Eşin, Teknik Direktör Zeki Yılmaz ve Basın Sözcüsü Bekir Güneş katıldı.

VAN'IN DİNAMİKLERİNE GİTTİK ANCAK KİMSENİN KATKISI OLMADI

Kahvaltı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit, takımın belediye bünyesinde çıkması için Van'ın dinamiklerine gittiklerini ancak kimsenin katkı sunmadığını belirterek, 'bildiğiniz üzere kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizde aslında Van'ın bütün dinamiklerinin buluştuğu bir yönetim oluşturmak istiyorduk. Bunun için bir komisyon kuruldu ve kentin bütün dinamiklerine gidildi. Van Büyükşehir Belediyespor'un artık belediye eliyle değil, Vanlı işadamları ve spordan anlayan kesimlerle hep birlikte yönetim oluşturmak istedik. Ama maalesef ortaya çıkan sonuç tekrardan Van Büyükşehir Belediyespor eliyle yürüyecek. Eş Başkanlarımız gerek Sayın Bekir Kaya ve Hatice Çoban ile yapılan görüşmelerde tekrardan bu sürece dâhil olmamız ifade edildi. Bizlerde Van Büyükşehir Belediyespor'u özellikle bütün spor alanlarında daha iyi yerlere getirmemiz için çaba sarf edeceğiz. Van Büyükşehir Belediyespor'a sadece futbol takımı olarak bakmak doğru değil. Gerçekten kadın futbol takımımız son yıllarda önemli başarılara imza attı. Kadın futbol takımımız şuan bölgede 2. ligde mücadele ediyor. Erkek futbol takımımız şuan ortalarda mücadele ediyor. Amacımız ligde kalmak ve kurumsallaştıktan sonra ne yapabiliriz? Görüş alışverişinde bulunarak bu süreci götüreceğiz. İnşallah takım için elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra her ayın ilk haftası Van Büyükşehir Belediyespor'un gelir ve giderini kamuoyuyla paylaşacağız. Gönül isterdi transfer dönemi bitmeden 1-2 tane daha eksik yere transfer yapalım ama ne yazık ki çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapandı. Bugün bir deplasmanında takımın gideri 27 bin TL'dir. Bunun yüzde 30'unu TFF karşılıyor. Yüzde 70'inide Van Büyükşehir Belediyesi karşılıyor' dedi.

STADYUM İÇİN GEREKEN YAPILMALI

Van Atatürk Şehir Stadyumunun depremden sonra hasarlı olduğunu ifade eden Öner Yiğit, Van'a yeni bir stadyumun yapılması için herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bizim stadyum için kamuoyuyla ciddi ve ortak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Bu kente bir stadyum yapılması gerekiyor ve herkesin de üzerine düşeni yapması lazım. Bu haftaki maçta taraftarlarla birlikte izledik. İnanın çok üzüldük. Portatif tribün her an çökebilir ve düşünün taraftarlar o şekilde maç izliyor. Dolayısıyla Van'ın bir stadyuma kavuşması için hepimizin kenetlenmesi gerekiyor. Basın olmadan stadyumun gündeme geleceğine inanmıyorum. Basının bu konuda bizlere çok yardımcı olması gerekiyor. Stadyum konusunu özellikle Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç beyle görüştüm. Bütçe yok nasıl halledeceksiniz dedim oda yedek bütçeden halledeceklerini ifade ettiler' Van Büyükşehir Belediyespor Eş Başkanı Öner Yiğit, deplasman maçlarında taraftarların kendilerine ırkçı sloganlarla hakaret ettiğini de belirterek, 'Herkes bizim spora siyaset bulaştırdığımızı ifade ediyor ama inanan deplasman maçlarında bize öyle hakaretler yapılıyor ki kimse çıkıp tepki göstermiyor. Bergama maçında sahaya bıçak atıldı ve biz bıçağı gözlemciye verip tutanak tutulmasını istedik ama gördük ki hiçbir şey yapılmamış Van'da en ufak bir şey olduğunda bizim sahamızı kapatıyorlar. Bu olayların önüne geçecek olan TFF'dir. İnşallah bu konuda çözüm bulur' şeklinde konuştu.

YILMAZ; 'ÇATALCASPOR KARŞISINDA ÜSTÜN OYNAYAN TARAF BİZDİK'

Van Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli Teknik Direktörü Zeki Yılmaz, Çatalcaspor maçını değerlendirerek karşılaşmada üstün taraf olduklarını belirterek, 'Çatalcaspor karşısında üstün oynayan taraf bizdik ama maç beraberlikle sonuçlandı. Bu hafta Çine Madranspor deplasmanına gidiyoruz. Amacımız puan veya puanlarla dönmek bunun için gövdemizi taşın altına koyduk. Bugün hazırlıklara başlıyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme