BÜYÜKŞEHİR'DE HEDEF 3 PUAN

Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü saat 16:00'da yeni sezonun ilk maçına çıkıyor. Sahasında Karşıyakaspor'u ağırlayacak olan Büyükşehir'de hedef 3 puan.

Rıdvan Can

Spor Toto 3'ncü Lig 2. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü Karşıyakaspor‘u konuk ediyor. Van Atatürk Şehir Stadyumunda saat 16:00'da başlayacak olan karşılaşmayı Yusuf Aydın, Muhammed Yıldız, Emre Demirel ve Kadir Koşan hakem dörtlüsü yönetecek.

Sezonun ilk maçında Karşıyakaspor'u ağırlayacak olan Van Büyükşehir Belediyespor zorlu maçın hazırlıklarını çift kale maçla sürdürdü. Teknik direktör Feyyaz Uçar, yönetiminde saat 16.00'da başlayan çalışma yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Isınma hareketleri ile başlayan devamında ise 5'e 2 top kapma ve pas yapma çalışmalarının ardından antrenman çift kale maçla sona erdi. Çift kale maçta zaman zaman oyunu durduran Teknik Direktör Feyyaz Uçar, oyuncuları uyardı. Antrenmanı Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'te izledi.

“Kazanmak istiyoruz”

Karşıyakaspor karşısında kazanmak istediklerini kaydeden Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Sezonun ilk maçında Karşıyakaspor'u ağırlıyoruz. Teknik heyet ve futbolcularıma güveniyorum. Taraftarımızın desteği ile galip geleceğimize inanıyorum. Yeni sezon herkese hayırlı olsun. İyi bir sezon geçirmek istiyoruz. Bu amaçla çalışıyoruz. Taraftarlarımızın yanımızda olmasını istiyoruz" dedi.

“Alternatifli bir takım kurmuşuz”

Yeni sezonda alternatif bir takım oluşturduklarını belirten Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, “Takımların hazır olması için birkaç haftaya ihtiyacımız var. Bizim puan kaybına tahammülümüz yok. Ancak mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde başlayıp devam etmek istiyoruz. Takımın bugün çok iyi gözükmemesi bence kötü bir şey değil, aksine iyi. Bir takım iyi gözükseydi diğer takım demek ki defansif bir şey yapmıyor olarak gözükecekti. Dolayısıyla iki takım birbirini zorladı. Beyaz takım diğer takımı zor yenebildi. Bu güzel bir gelişmedir. Demek ki birbirini zorlayacak oyuncular transfer etmişiz. Alternatifli bir takım kurmuşuz. Çünkü böyle çok golü maçların aslında sonu hayal kırıklıyla bitiyor. Sıcak havadan dolayı Karşıyakaspor karşısında zorlanacağımızı düşünüyorum. Yarın idmandan sonra takımı iki günlük kampa alacağım” dedi.

“Vanlıların takım için kenetlenmesi gerekiyor”

Pazar günü saat 16:00'da Karşıyakaspor'u konuk edeceklerini söyleyen Uçar, “Mevki olarak eksiğimiz veya sakat futbolcumuz yok. Başkanımız yeteri kadar transfer yaptı. Alternatif bir takım oluşturduk. Eylül ve Ekim ayında 13 maça çıkacağız. Bu maçlarda rotasyon yapmak zorundayız. İlerleyen haftalarda esas kadro yavaş yavaş oluşacak. Van'ı tekrardan eski günlerine döndürmek istiyoruz. Her şeyini ortaya koyan bir başkan var. Kendisine layık olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızın bizi desteklemesini istiyoruz. Vanlıların takım için kenetlenmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde amacımıza ulaşırız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme