Büyüyoruz değişiyoruz

Her şey değişip dönüşüyor. Küçük küçük nicel değişimler çarpıcı nitel değişimlere zemin hazırlıyor.

Her şey değişip dönüşüyor.

Küçük küçük nicel değişimler çarpıcı nitel değişimlere zemin hazırlıyor.

Önce memleketimizin büyükşehir olması, ardından Van depreminin neden olduğu yıkım ve bu yıkımın hemen arkasından devletimizin şefkatli eliyle hayata geçen, memleketimizi her anlamda zenginleştiren, güzelleştiren, yaşam kalitemizi arttıran imar çalışmaları ile bu süreçlerdeki kimi sosyal ve siyasal gelişmeler zaman içerisinde pek çok dengeyi değiştirmiş bulunuyor.

Suya atılmış bir taşın oluşturduğu ve gittikçe genişleyen, genişledikçe gücünü kaybedip zayıflayan halkalar gibi değişiyor kimi şeyler.

Kimi şeyler daha sağlam kökler salıyor memleket toprağına, kimi şeyler kökünden kopup rüzgârın önünde sürükleniyor.

Bir zamanların küçük Van'ındaki sağlam aile bağları da, sağlam komşuluk ilişkileri de giderek zayıflıyor. Kalabalık çevrelerde daha çok insanla tanışıyoruz ama daha mesafeli yaşıyoruz.

Bizim kuşağın anımsadığı zamanda bir uçtan bir uca rahatlıkla yürünen, yürünürken yorgunluk vermeyen Van'ı şimdi gittikçe merkezden uzaklaşan modern yerleşim yerleriyle büyüyor, serpiliyor. Sayıları her geçen gün artan özel taşıtlar, toplu taşıma araçları zaman zaman ulaşım için yetersiz kalıyor. Caddelerde, sokaklarda yürürken yoğun, gürültülü taşıt trafiği, gürültü ve kalabalık sık sık dikkatimizi dağıtıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme