Caddenin yarısını trafiğe kapatan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tepki çekiyor

Kazım Karabekir Caddesi İpekyolu Belediyesi yanında hizmet veren Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü'nün caddenin yukarı çıkış yönü yolun sağ şeridini dubalarla kapatarak trafik akışını aksatması vatandaşların ve sürücülerin tepkisini çekiyor.

Tahir Tekin

Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü, çalışanları mesai başlama ve bitiş saatlerinde makam aracının rahat şekilde bina sahasına giriş ve çıkışı için kentin işlek caddelerinden olan, zaman zaman trafik sıkışıklığından kazaların meydana geldiği Kazım Karabekir Caddesinin sağ şeridini dubalar bırakıp caddeyi daraltarak seyr-ü seferi aksatması tepkilere neden oluyor. Yolun sağ şeridinin daraltılarak kullanılamamasından dolayı zaman zaman araçlar trafikte sıkışırken, sürücüler olaya tepki gösteriyor.

“Yapılan yanlıştan vazgeçilmeli”

Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Van'ın işlek caddelerinden biri olan Kazım Karabekir Caddesinde vatandaşlara hizmet veren Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü maalesef hatalı uygulamasıyla vatandaşların tepkisine neden oluyor. Kurumun ön tarafında yer alan yolun sağ şeridi makam aracının girip çıkması için dubalarla daraltılarak trafik akışında aksamalara neden oluyor. Araçların Cumhuriyet Caddesi çıkış yönü kısmen kapatılarak sürücüler ve vatandaşlar zor durumda bırakılıyor. Bölge Müdürlüğünün uygulaması son derece yanlıştır. Tapu ve Kadastro XV. Van Bölge Müdürlüğü çalışanları bu yanlıştan vazgeçmelidir. Bu yapılan yanlış yüzünden trafikte ciddi kazalar meydana gelebilir. Vatandaşların ve sürücülerin keyfi uygulamalarla mağdur edilmesine kimsenin hakkı yok. İnsanlar yaz mevsiminin bu sıcak günlerinde trafik çilesi çekip araçlarında bunalmak istemiyor. Kapatılan yolun sağ şeridi araçların istifadesine açılmalı” ifadelerini kullandılar.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme