Çadırda Yaşayan Aileler Teklifleri Kabul Etmedi

Van Büyükşehir Belediyesi Akköprü Mahallesi’nde çadırda yaşamlarını sürdüren Kobanili aileler hakkında gazetemizde çıkan haber üzerine bir açıklama yaptı.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Akköprü Mahallesi'nde çadırda yaşayan Kobanili ailelerle 6 kez görüşüldüğünü ifade ederek, çadırda yaşayan ailenin şuan diğer Kobanili ailelerin kullandığı prefabrik evlere geçmesinin teklif edildiğini ve ailelinin bunu kabul etmediğini açıkladı.

Çadırda kalan Kobanili ailelerin kaldıkları yere konteynır getirilmesini istediğini açıklayan Van Büyükşehir Belediyesi, arazinin başka bir kişiye ait olduğunu böyle bir şeyin imkansız olacağını kendilerine illetiler.

Van Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bir süredir Akköprü Mahallesi'nde çadırda kalan aile ilgili yapılan haberlerle ilgili bilgilendirme yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Van Büyükşehir Belediyemiz yetkilileri aile ile bugüne kadar 6 kez görüşme gerçekleştirmiş ve ailenin şuan diğer Kobanêli ailelerin kullandığı prefabrik evlere geçmesini teklif etmiştir. Prefabrik evlerde her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı söylenmesine rağmen aile bu durumu kabul etmemiş, teklifimizi geri çevirmiştir. Aile bireyleri, 'Ya bize para verin, ya da mülk sahibi ile görüşerek buradan çıkarılmamamız için görüşün' demiştir. Defalarca görüşme yapılmış olmasına rağmen aile yine de teklifimizi kabul etmemiştir. Dün sabah saatlerinde yine kendileri ile belediye yetkililerimiz görüşmüş ancak bu tavırlarından vazgeçmemişlerdir” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme