Çağrı yanıt bekliyor

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Haziran ayında 2017-2018 eğitim öğretim yılına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Van'ın, kalbi sayılan en büyük ilçesi İpekyolu'nda okul yapacak arsa bulamıyoruz dedi.

Çağrı yanıt bekliyor

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Haziran ayında 2017-2018 eğitim öğretim yılına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Van'ın, kalbi sayılan en büyük ilçesi İpekyolu'nda okul yapacak arsa bulamıyoruz dedi.

Destek çağrısında bulundu.

Deprem sonrası hazırlanan yanlış imar planına dikkat çekti.

Depremde büyük okullar yapıldı. Büyük okullar tek başına yetmiyor. Sizin oraya ilkokul veya ortaokul yapmanız lazım ama olmuyor diyen Kırekin,"O planlamaların hatasını yaşıyoruz. Van'ın eğitimiyle ilgili iş sadece eğitimcilerle bitmiyor. STK, basın, kamuoyu, eğitimi etkileyen her türlü isimle işbirliği yapılarak eğitimi geliştirebiliriz. Bu çok önemli bir noktadır. Van'ın eğitimi için işbirliği yapmak zorundayız. Eğitime tüm desteğin sadece devletin vermesi gibi bir algı var. Oysa eğitimi ilgilendiren her kesimin eğitime destek vermesi gerekiyor" dedi ve Vanlı hayırsever iş adamlarına destek çağrısında bulundu.

Açıklamanın üzerinden 20 gün geçti.

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğine atanan Murat Zorluoğlu Van'da göreve başlamasının 5. günü ilk olarak eğitim öğretim camiasıyla bir araya geldi. Eğitimle ilgili yetkililerin katıldığı toplantıda ilimizin eğitim öğretim başarısı, eğitim yatırımlarının mevcut durumu ve geleceğe dönük yatırım projeleri detaylarıyla konuşuldu.

Önemli kararların alındığı toplantıda Vali Zorluoğlu idarecilik anlayışında koordinasyonu önemsediğini, eğitim öğretim konusunda ne denli hassas, ısrarcı olduğunu verdiği talimatlarla ve iş planlamasıyla gösterdi.

Van'ın eğitim öğretim fotoğrafından memnun olmayan Vali Zorluoğlu toplantıya katılanlara dedi ki:

300 binin üzerinde öğrencisi olan bir ilde, eğitim yatırımlarının aksaması kabul edilemez.

Makul gerekçeler dışında; ihale süreci, proje tadilatı gibi sebeplerle yatırımların uzun müddet bekletilmesini kabul etmiyorum.

Bir ay içerisinde aynı toplantı tekrar düzenlenerek, ilerleme ele alınacak.

Önümüze yeni hedefler koymalıyız.

Pek çok kriterde, il olarak Türkiye ortalamasının altındayız.

Kurumlar arasında daha etkin işbirliği ile geleceğimizi şekillendirecek eğitim öğretim konusunda, tüm kurumların bilinçle ve süratle çalışması gerekmektedir.

***

Van'ı her fırsatta çok sevdiklerini adeta haykıran, eğitim öğretimde ilimizin aldığı kötü sonuçlardan, alt sıralardaki yerinden rahatsızlık duyduğunu söyleyen iş adamlarına, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Zorluoğlu eğitim kurumlarının yapımı için arsa tahsisi ve okul yapımı konusunda duyarlılık yani destek beklediğini vurguladı.

Çağrı yanıt bekliyor.

Bu çağrıya bir çağrıda biz ekleyelim.

Eren ailesi memleketleri Bitlis'e üniversite kampusu, okul, yurt, sağlık ocağı, spor salonu, kültür merkez kazandırdı. İbrahim Çeçen doğduğu Ağrı'ya üniversite kampusu, okul, sağlık ocağı yaptırdı. İzzet Baysal sevdalı oluğu Bolu'ya nerdeyse kamu yatırımlarından daha fazlasını yaparak eğitim ve sağlık alanında 141 tesis kazandırdı. Hayırsever iş adamı Kadir Has Kayseri'ye stadyum, hastane, cami, sağlık ocağı, okullar, müze, kongre merkezi, kültür sarayı ve daha onlarca tesis armağan etti.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme