Çaldıran Belediyesi Kayak Merkezi hizmete açıldı

Çaldıran'da yapımı tamamlanan kayak merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Van'ın Çaldıran İlçe Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her geçen gün çalışmalarına bir yenisini ekleyen Çaldıran Belediyesi son olarak da İlçeye kayak merkezi açtı. İlçeyi kış sporları konusunda cazibe merkezi haline getirecek olan kayak tesisinin ilk etabı tamamlanarak törenle hizmete açıldı. Açılışa Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

600 dönümlük alan üzerine yapılan kayak tesisinde 1 adet telesiyej, sosyal donatı alanları, kayak okulu, 150 araçlık otoparkın yer aldığını belirten Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar " Çaldıran uzun zamanın ardından hizmetle tanışmaya başladı. Bugünde bu hizmetlerden birini hayata geçiriyoruz. Kayak merkezimizin ilk etabı 225 bin liraya mal oldu. Bundan sonrada bu merkezi büyütmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu dağların her yerinden termal sular çıkıyor. Bu alana birde termal otel inşa edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kayakçıları pistte renkli gösteriler sergilerken, Çaldıran Belediyesi tarafından davetlilere yemek ikramı da yapıldı.

Bakmadan Geçme