Çalık sokağında edep ve terbiye

O zamanlar Van'da büyüklerimizin terbiye anlayışları ile komşuluk hakları önemliydi.

Sebep ne olursa olsun insanın doğduğu büyüdüğü topraklarından ayrı kalması zor oluyor. Van dışında yaşıyorum, ama kalbim, aklım hep güzel memleketim Van'da. Van ile ilgili Facebook'ta yapılan paylaşımlara, haberlere, köşe yazılarına bende bazen yorumlar yaparak katkıda bulunuyorum.

Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü değerli hemşehrim İkram Kali, "Zekai Abi siz doğma büyüme Vanlısınız, ayrıca Van'ın ilk turistik kilimcilerinden birisiniz. Van'ın ticari, sosyal ve kültürel hayatının içinde oldunuz. Van ile ilgili önemli birikimleriniz, gözlemleriniz anılarınız var. Dağarcığınızda olan bu bilgileri siz yazıp bana gönderin bende size bir köşe açayım orada yayınlayalım. Hem tarihe kayıt düşelim, hemde Van'ımızın hafızasına, topluma bir katkı sağlayalım. Sizden etkilenen başka hemşehrilerimizi belki yazmaya da teşvik ederiz" dedi. Ben de, "Bu güzel teklif benim için bir şereftir teşekkür ederim. Aslında hafızamda gerek Van ile ilgili gerekse kendi hayat mücadelem ile ilgili pek çok yaşanmış anım, gözlemlerim var. Ömrüm elverir ise bunların hepsini benimle yaşıt olan Van'ın 81 yıllık sesi, Vanlıların buluşma adresi, tarafsız, bağımsız, özgür basın kuruluşu Vansesi gazetemizde yazmak istiyorum" dedim.

Değerli okurlarım, ben Vanlıyım. Vanlı olmaktan da her zaman her yerde gurur duydum. Öğrencilik, gençlik yıllarımızda hem çok okurduk hemde yazardık. Van'ın yerel gazetelerinde şiirlerimiz, Van ile alakalı deneme, araştırma yazılarımız yayınlanırdı. Memleketimiz için bu şekilde kendimizce çaba gösterirdik. Aradan uzun yıllar geçti. Yıllar sonra bugün siz değerli Vanlı hemşehrilerim ve okurlularımızın karşında olmaktan onur ve heyecan duyuyorum. Bu imkânı bana sağlayan İkram Kali Bey'e, Vansesi Gazetesi ailesine teşekkür ediyorum.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme