Caps Nasıl Yapılır?

Caps kapak yapmaktır. Caps yaparken çeşitli program kullanılabilir. Bunlar photoscape, photoshop, ya da paint olabileceği gibi hazır programlarda olabilir.

Caps kapak yapmaktır. Caps yaparken çeşitli program kullanılabilir. Bunlar photoscape, photoshop, ya da paint olabileceği gibi hazır programlarda olabilir. Hazır programları bilgisayarınıza ya da telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz.

Caps yaparken öncelikle konunun belirlenmesi gerekir. Konu güncel, sizin ilginizi çeken, görüş bildirmek istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Bunun için fotoğrafları digital ortamdan temin edebilirsiniz. Caps için seçtiğiniz fotoğrafların düşük olmasında fayda var çünkü baskıda kullanacağınız görseller olmayacağı için çok yüksek kalitede olmasına gerek yok.

Fotoğrafları google görsellerden, twitterdan ya da tmblr dan alabilirsiniz. Bunun dışında da ücretsiz fotoğraf indirebileceğiniz siteler mevcut oralardan da seçebilirsiniz.

Caps Ne Demek?

Caps kelimesi İngilizce capture kelimesinden kısaltılmıştır. Capture yakalamak anlamındadır. Sosyal medyada gezenler yine sosyal medya üzerinde yakaladıkları ya da digital ortamda yakaladıkları bir fotoğrafın üstüne kendilerince yorumlarını ekleyerek yine sosyal medya üzerinden yayınlarlar.

Günümüzde yayınlanan capsler genellikle komik caps'lerdir. Örneğin popüler bir dizinin karakterlerinin komik diyalogları ya da siyasi parti liderlerine göndermeler gibi. Capslerin en büyük özelliği basit olması ve kolay üretilebilmesidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme