Çatak Halkından Başbakana ‘Çözüm Süreci’ Teşekkürü

Van’ın Çatak ilçesinde ikamet eden esnaflar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamının hakim olduğunu belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar nezdinde Başbakan Erdoğan’a şükranlarını ilettiler.

Van'ın Çatak ilçesinde ikamet eden esnaflar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamının hakim olduğunu belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar nezdinde Başbakan Erdoğan'a şükranlarını ilettiler.
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Çatak ilçesinde bulunan esnafları ziyaret etti. İlçe merkezindeki işyerlerini tek tek dolaşan Gülaçar, tebrikleri kabul ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Başbakanın bu ülke için bulunmaz bir lider olduğunu ifade eden Çatak esnafı, 12 yılda yapılan hizmetlere şahit olduklarını vurguladılar. Başlatılan çözüm sürecinin ise en büyük proje olduğuna değinen esnaflar, “Allah'a hamd olsun bir yıldır cenazeler gelmiyor. Biz televizyonlarımız başında gözyaşı döken anaların babaların acılarına şahit olmuyoruz. Rabbim Başbakanımızdan razı olsun. O bir liderdir ve o lidere sahip çıkmak gerekir. Sizin nezdinizde Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah onu kirli oyunlardan korusun. Her seçim döneminde yapılan saldırıları görüyoruz. Bu seçimde de aynı saldırılar sürmektedir. Ama Başbakanımıza Allah yardım ediyor. Milyonlarca insanın dualarıyla yoluna devam etmektedir. Bizler de her zaman onun destekçisiyiz” dediler.
Osman Nuri Gülaçar ise, dile getirilenlerden dolayı şükranlarını sunarak, Başbakan Erdoğan'ın bu milletin derdi ile dertlenen bir insan olduğunu anlattı. Bire bir nerede sorun varsa oraya ulaştığını belirten Gülaçar, “Allah bize bir lider gönderdi. O lidere sahip çıkılması en ulvi görevimizdir. Başbakanımız 12 yılda hiçbir hizmet yapmamış olsa bile sadece bu barış ve çözüm süreci bile tek başına büyük bir hizmettir. Allah ondan razı olsun. Ama kandan, gözyaşından beslenen ve bu iyi tablodan memnun olmayanlar ise her seferinde kirli oyunlar içerisine girmektedir. Sadece Van'da bizler, partimizin kadın kolları ve gençlik kolları onlarca defa saldırıya maruz kaldık. Saadet Partisi ve Hüda-Par görevlileri birçok saldırıya maruz kaldılar. Tüm saldırıları kınıyorum. Birileri sözde barışın ve demokrasinin bayraktarlığını yapıyor, ama kendilerine alternatif olan en ufak bir çalışmaya da hayat hakkı tanımıyorlar. Bizim bir şey söylememize gerek yok. Rabbimiz de şahit, halkımız da şahit. Halkımızın bu fotoğrafı iyi okuması bizleri son derece mutlu ediyor. İnşallah bu dönem hizmetlerimizle Van çok daha iyi yerlere gelecektir. Dualarınızı Başbakanımızın ve bizlerin üzerinden eksik etmeyin” dedi.
Gülaçar, ziyaretleri sonrası yoğun programına kaldığı yerden devam etmek için Çatak ilçesinden ayrıldı.

Bakmadan Geçme