CHAKLESS CAFE VE RESTAURANT VAN YEMEKLERİNİ TANITTI

2018 yılında hizmete açılan Chakless Cafe ve Restaurant, gazetecilere Van'ın lezzetli yöresel yemeklerini tanıttı.

Burhan Ergin – Hacı Yılmaz

İkinisan Caddesi üzerinde hizmet veren Van'ın markası Chakless Cafe ve Restaurant Vanlı gazetecilere yerel yemekleri tanıttı. İşletmeciliğini Azat Işık ve Haşim İnan'ın yaptığı “Chakless Cafe ve Restaurant, hizmete açılışının ikinci yıldönümünde gazetecilerle bir araya gelerek müşterilerine sunacakları yöresel yemekleri tanıttı.

“Türkiye'de adımızdan sıkça bahsettirdik”

Chakless Cafe ve Restaurant işletmecilerinden Azat Işık, müşterilerine Van'ın ünlü yöresel yemeklerini tattırmak istediklerini belirterek, “2018 yılında hizmete başladığımız günden bu yana Van'ın markası olmanın yanında gerek ilimizde gerekse Türkiye'de adımızdan sıkça bahsettirdik. Sürekli değişim ve yeniliklere imza attık. Yeniliklerimize devam edeceğiz. Yeni yıla gireceğimiz bu aylarda bir ilke imza atarak modern bir restoranda Van'ımızın yöresel yemeklerini gelen misafirlerimize tattırmak istiyoruz. Yöresel yemek kültürünü yörede bulunan bitki türü, kullanılan pişirme teknikleri, yeme adabı ve inançları gibi pek çok unsur belirler. Yeme kültürünün tarihi yolculuğunda birbirinden farklı binlerce çeşit yemek ve lezzetler oluşturur. Ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye, şehirden şehire, yemeklerin tarifleri ve lezzetleri değişti. Gelişen teknoloji ve yeni tercihlerle yöresel yemeklerimizde değişim devam ediyor. Bu nedenle zengin bir yeme kültürüne sahip olan Van'ımızda her damağa hitap eden yöresel lezzetleri artık Chakless Cafe ve Restaurant'ta tadabilirsiniz” dedi.

“45 günde bir yöresel yemek menümüzü değiştireceğiz”

İlimizin ve bölgemizin bütün yöresel yemeklerini müşterilerine tattırmak için 45 günde bir yöresel menüyü değiştireceklerini kaydeden Işık, “Zengin kahvaltısıyla öne çıkan Van neden yöresel lezzetlerle anılmasın. Amacımız kentin yemek kültürünü herkese tanıtmak ve tattırmaktır. Chakless Cafe ve Restaurant olarak keledoş, sengeser, acem köftesi, Kürt köftesi, ciğer köftesi, den aşı, ekşili kabak borani, bulgur aşı, Van tavası, ayran aşı, güveç, çireşli bulgur pilavı, çireş, etli ve otlu pilav, dolma çeşitlerimiz, etli kuru fasulye, mumbar ve kutlesir gibi yöresel yemeklerimizle halkımızın hizmetinde olacağız. Yeni yöresel menümüzle Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacağız. 45 günde bir yöresel yemek menümüzü değiştireceğiz. İlimiz ve bölgemizin bütün yöresel yemeklerini misafirlerimize tattıracağız. Bunun için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Van'ın en prestijli markası olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için her türlü imkanı sağlıyoruz”

Chakless Cafe ve Restaurant'ın işletme ortağı Haşim İnan ise, yaklaşık 50 personeli istihdam ettiklerini belirterek, “Daha önce gelen misafirleri ağırlayacak güzel bir mekan yoktu fakat biz Chakless'i hizmete açtıktan sonra hemşehrilerimiz misafirleriyle birlikte rahat bir şekilde gelip güzelce vakit geçiriyorlar. Yaklaşık 50 personeli istihdam ediyoruz. Chakless Cafe ve Restaurant her geçen gün büyüyerek yeniliklere imza atıyoruz. Bizde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için her türlü imkanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme