CHP 'Hayır' için sokaklara çıktı

CHP Van İl Başkanlığı esnafları, sokakları gezerek vatandaşlara neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini anlatan broşür dağıttı. Kapı kapı dolaşarak, sokak sokak gezerek özellikle kararsız ve anayasa değişikliğinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmayan seçmene ulaşmayı hedeflediklerini belirten CHP Van İl Başkanı Kurukcu çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Evren Doğruer

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve beraberindeki partililer referandum çalışmalarına broşür dağıtımıyla başladı. Referanduma neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlatan 20 maddeden oluşan broşürleri Başkan Korukcu ve partililer Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Hastane Caddesi, Ercişli Emrah Caddesi, İskele Caddesi esnaflarına ve cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlara dağıttılar.

Kapı kapı dolaşarak, sokak sokak gezerek özellikle kararsız ve anayasa değişikliğinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmayan seçmene ulaşmayı hedeflediklerini belirten CHP Van İl Başkanı Kurukcu Başkanlık sisteminin gelmesi halinde rejimin değişeceği vurgulandığı broşürde, "Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak" ifadelerinin de yer aldığını söyledi.

CHP, referanduma ilişkin "Hayır Demezseniz Ne Olacak?" başlıklı bir broşürlerinin vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandığını anlatan Kurukcu, broşür dağıtımının bütün ilçelerde ve mahallelerde artarak devam edeceğini, çalışmalarının ileriki günlerde daha yoğunluk kazanacağını söyledi.

CHP tarafından dağıtılan broşürde 20 maddede "Hayır" oyu kullanılması çağrısı yapılıyor. Broşürün ilk 3 maddesinde tek adam rejimine dikkat çekilerek, Başkanın Hükümet, Meclis ve mahkeme başkanı olacağı vurgulanarak "O partinin genel başkanı hâkimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin meclisi fesih edebilecek" ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme