CHP HEYETİNDEN VAN'A DEV ÇIKARMA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihale açmasının ardından tepkiler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki vekillerin Erciş Şeker Fabrikasını ziyaret edeceğini belirtti.

Vansesi Haber Merkezi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba beraberindeki milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Okan Gaytancıoğlu, Orhan Sarıbal, Burcu Köksal, Melike Basmacı, Özkan Yalım, Mehmet Göker, Ali Akyıldız, Turabi Kayan, Kadim Durmaz, Semra Dinçer, Gamze Pamuk Ateşli ve Pınar Uzun ile birlikte yarın saat 11:00'de Van'a geliyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 14 şeker fabrikasının özelleştirilme kararına tepki göstermek için Erciş Şeker Fabrikasını ziyaret edecek olan CHP heyeti sorunları yerinde dinleyecek.

“Şeker fabrikalarını satmayın”

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu yaptığı açıklamada, şeker fabrikalarının satılmaması gerektiğini ifade ederek, “Erçiş Şeker Fabrikası ilk etapta satış listesinde olmamasına rağmen ikinci etapta satış proğramına alınacaktır. Van Gölü havzasının tek sanayi kuruluşu olan ve yılda 50-60 milyon katma değer sağlayan, 10 binlerce insana ekmek kapısı olan Erciş Şeker Fabrikasının milli sanayi kuruluşu olan fabrikaların özelleştirme kapsamından çıkarılmasını talep ediyoruz. Şeker fabrikalarını satmayın. Fabrikamıza sahip çıkmak için yarın saat 11:00'de Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba ile birlikte milletvekillerimiz ilimize gelerek, Erciş Şeker Fabrikasını ziyaret edecekler” dedi.

"Özelleştirilen kurumlarda faaliyetler durdu"

Türkiye'de özelleştirmelerin amacına uygun yapılmadığını, daha önceki özelleştirmelerden sonra birçok kurumun faaliyetinin durduğunu söyleyen Kurukcu, “Özelleştirme talebi, şeker fabrikasında çalışan işçilerden, üreticilerden gelmedi. Türkiye'deki siyaset kurumunun da böyle bir talebi yok. Bu talep, maalesef yerli ve milli olmayan ve sürekli bu işi kaşıyan yabancı sermayeli büyük firmalardan geldi. Türkiye'de hiç kimse, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili bir talepte bulunmamıştır” diye konuştu.

Özelleştirmelerin milli bir mesele olduğunu belirten Kurukcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatları doğrultusunda, milletvekillerinin yer aldığı bir heyet oluşturduklarını, bunların yarın Van Erçiş Şeker Fabrikasında olacaklarını, buna duyarlılık gösteren tüm STK, dernek başkanları, siyasi partililer ve vatandaşları fabrikaya davet ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme