CHP İl Başkanları Kılıçdaroğlu'na bağlılığını açıkladı

Van'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yapılan il başkanları toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.


Van'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında yapılan il başkanları toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı. Yapılan yazılı açıklamada, parlamenter demokrasinin, diktatörlük rejimi hedefinin tehditi altında olduğu savunuldu. İl başkanlarının CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bağlılıklarını ifade ettikleri açıklama şöyle:

'Toplumsal barışımız, AKP'nin tüm toplum kesimlerine yönelik ayrıştıran ve ötekileştiren söylemi nedeniyle hızla bozulmaktadır. Halkımız, Türkiye'nin temel problemlerine kalıcı çözüm beklerken, tarihte daha önce benzeri görülmemiş bir darbeyle 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılması sağlanmıştır. '4 Mayıs Saray Darbesi' olarak adlandırılan bu süreç, Cumhurbaşkanlığı makamında oturan şahsın talebi doğrultusunda ve 'Milli İrade' hiçe sayılarak gerçekleştirilmiştir. Kendisine oy veren seçmenin hakkını ve demokrasinin temel ilkelerini koruması gereken, Sayın Davutoğlu darbeye direnmemiş, teslim olmuştur. Darbenin amacı hükümete el koyarak, Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti ilkelerini yok edecek, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracak bir diktatörlük rejimine geçişin alt yapısını hazırlamaktır. Ancak bilinmelidir ki bu hazırlığı yapanlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve ülkemizde demokrasi için bedel ödemeye hazır milyonların iradesi karşısında hüsrana uğrayacaktır. Yaklaşık 150 yıllık parlamenter geleneğimiz, 93 yıllık Milli Egemenlik anlayışına dayalı Cumhuriyetimiz ve 70 yıldır süre gelen çok partili demokratik hayatımızın kazandırdığı tarihsel birikimimiz asla bir diktatörlük rejimine kurban edilmeyecektir'denildi. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulunda dile getirilen görüşler, bu iradenin ifadesidir. Biz CHP İl Başkanları olarak bu iradenin tereddütsüz arkasındayız. Bir Cumhuriyet savcısının, darbenin başaktöründen altığı talimatla, Sayın Genel Başkanımız hakkında başlattığı soruşturmayı da bizlere yönelik beyhude bir sindirme girişimi olarak görüyoruz. CHP dün olduğu gibi bugün de darbecilere ve halkın iradesini gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele etmeye kararlıdır.'

Kılıçdaroğlu, bugünkü programı çerçevesinde kadınlarla yaptığı toplantının ardından İki Nisan Polis Merkezini ziyaret ederek emniyet amiri ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, daha sonra Van'da kahvaltı salonu işleten ve geçen yıl oğlunu trafik kazasında kaybeden YusufKonak'a taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu son olarak bölgedeki TSO, Esnaf Sanatkarlar Odaları başkanları ve üyeleriyle basına kapalı toplantı yaptı.

Bakmadan Geçme