Çiçekler kent park'a renk kattı

Kent Park'ı mevsimlik çiçeklerle süslemeye devam eden İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde park ve yeşil alan çalışmalarını sürdürüyor.

Evren Doğruer

İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yeşil alanların bakımı, iyileştirilmesi, yazlık çiçek dikimi ve ağaçlandırma çalışmalarını yoğun biçimde sürdürüyor. Vatandaşların özellikle yaz aylarında dinlenmek ve güzel vakit geçirmek amacıyla ziyaret ettiği park, bahçe ve yeşil alanlara mevsimlik çiçekler dikiliyor.

BİNLERCE ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTU

İlçedeki parklar, yeşil alanlar ve caddelerinin orta refüjlerinin daha güzel ve estetik bir görüntüye kavuşması amacıyla mevsimlik çiçek, gül ve çalı dikimi yapılıyor. Çimlerin yaz aylarında daha canlı görünmesi ve sağlıklı büyümesi için yeşil alanlarda düzenli bakımlarını gerçekleştiren ekipler, yabani otlar temizleniyor.

AĞAÇLARA YENİLERİ EKLENİYOR

Meydanlar, cadde ve sokaklarda bulunan ağaç ve çalıların; budama, form budaması, besleme, sulama gibi tüm bakım işlerini yapan ekipler, kurumuş ve sağlıksız durumda olan ağaçların gerçekleştirilerek uygun noktalara yeni ağaçlar dikiliyor. Ağaçların, çimlerin, çiçeklerin, süs bitkilerinin iyi su alabilmesi için kök bölgelerinde çapalama işlemi, gövde ve kök sürgünü temizliği yapılırken, alanlardaki su tesisatlarının tüm bakım ve onarımları da gerçekleştiriliyor.

PARKLAR BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR

Çocuk parklarına yeni parklar eklemek için uygun alanlar tespit ederek, projelendirme çalışmalarını sürdüren İpekyolu Belediyesi, mevcut parkları baştan aşağı yeniliyor. Yenileme çalışmaları kapsamında parklarda zemin döşemelerinin tamiri yapılıyor. Yıpranmış veya kırık durumda olan malzemeler, duvarlar, ferforjeler ve banklar tamir edilerek veya yenileriyle değiştiriliyor. Parklarda yeni peyzaj alanları oluşturulurken, yeşil alanlara çiçek ve çalı dikimi yapılıyor.

Vatandaşlar İpekyolu Belediyesi'ne yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme