Çiftçilerin kavun-karpuz hasadı sevinci

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tuşba ilçesi Göllü mahallesinde çiftçilerin kavun, karpuz hasadına destek verdi. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tuşba İlçe Müdürü ve teknik personellerin, çiftçilerin ilk kavun-karpuz hasadına katıldıkları belirtildi.

Açıklamada, "Tuşba ilçemizdeki Göllü mahallesinde kavun- karpuz ekimi yapan çiftçilerimizin ilk kavun-karpuz hasadına Tuşba İlçe Müdürümüz ve teknik personellerimiz katıldılar. Hasadın tüm çiftçilerimize bol, bereketli ve kazançlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün göstermiş olduğu destek, bölgedeki çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılanarak kurumun ilgisi ve desteğinin kendilerini motive ettiğini ve daha verimli ürün alınmasını sağladığını belirtti.

İl Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilerin hasat döneminde yaşadıkları zorlukları yakından takip ettiklerini, özellikle hasat dönemi, çiftçiler için en yoğun ve kritik zaman dilimi olduğunu belirterek hasat zamanları üreticilerin yoğunluklarının arttığı dönemlerdir. Bu nedenle, kurum olarak teknik ekibimizle çiftçilere destek olmak için saha ziyaretlerini sıklaştırıyoruz.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bölgedeki çiftçilere sundukları destekleri artırmayı hedefliyor. Bunun için, yeni projeler ve programlar hayata geçirmeyi planlıyor. Ayrıca, çiftçilerin kayıtlı üretici olmaları konusunda da teşvik çalışmaları yürütülüyor.

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Göllü mahallesi çiftçilerine yönelik desteği, yörede tarımsal üretimin artırılması genç çiftçilerin özendirilip teşvik edilerek ürün çeşitliliğinin artırılması açısından önemli rol oynayarak kurumun çiftçilerin yanında olduğunu hissettirmesi, onların üretim sürecindeki motivasyonunu artırıyor.

Bakmadan Geçme