ÇITAMIZ YÜKSEK OLACAK

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, 19 altın projesini açıkladı. Kandaşoğlu, 'Van için hayalimiz büyük, vizyonumuz geniş, çıtamız yüksek olacak. Çünkü Van'ın tarihi ve kültürel birikimi bunu gerektiriyor. Hazırlanan projelerin Van'ın gelecek 10 yıllarına hitap etmesi gerekiyor. Eğer TOBB'a bağlı Türkiye'nin en iyi 10 odası olma gibi bir iddianız varsa, proje üretmek ve ürettiğiniz projeleri hayata geçirmek, vizyon ortaya koymak ve ortaya koyduğunuz vizyonun peşinden koşmak zorundasınız' dedi.

Hacı Yılmaz-Burhan Ergin

Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, 19 meslek grubuyla yemekte bir araya geldi. Van'ın kalkınması için 19 altın proje hazırladıklarını belirten Kandaşoğlu, "Biz bu projelerle Van'ı uluslararası arenaya taşıyacağız. Projelerimizin içi dolu ve uygulanabilir projelerdir. Hiçbir tanesinde uygulanması mümkün olmayan cümle yoktur" şeklinde konuştu.

"VAN AVRUPA'NIN KÜLTÜR ŞEHRİ OLACAK"

Van'ın Avrupa'nın kültür şehri olacağını söyleyen Kandaşoğlu, "7 yaşından beri her zaman büyük şeylerle uğraştım. Her zaman büyük konuştum, büyük işler yaptım. Ben her zaman iddialı konuşurum, konuşmaya devam edeceğim. Benim ilk yaptığım iş çobanlıktır. İşimi o kadar iyi yaptım ki koyunların sahibi 7 kuzu almam gerekirken, bana 8 kuzu verdi. Bir tane fazla verdi. İş hayatımda ilk kazancım 8 koyundu. VATSO başkanlığım dönemimde Van'da büyük işlere imza attım. Van'ımızın daha fazla gelişmesi için gece gündüz çalıştım. Van Avrupa'nın kültür şehri olacak. Biz bu konuda iddialıyız. 7 bin yıllık tarihi olan Van'ın geçmişinde bu mevcuttur. Van Türkiye'de ilk başkentlik unvanı alan bir ildir. Van'ımızın kültürüne, tarihine, özgeçmişine yakışır şekilde 19 altın proje hazırladık. Van'ın kalkınmasında bu projeler öncülük edecek" diye konuştu.

"VAN'I ULUSLAR ARASI ARENAYA TAŞIYACAĞIZ"

19 altın projeyle Van'ı uluslar arası arenaya taşıyacaklarını belirten Van TSO Başkan Adayı Kandaşoğlu, "Biz bu projelerle Van'ı uluslar arası arenaya taşıyacağız. Projelerimizin içi dolu ve uygulanabilir projelerdir. Hiçbir tanesinde uygulanması mümkün olmayan cümle yoktur. Kitapçık bastık, vatandaşlarımıza ve VATSO üyelerimize dağıtacağız. Van, Doğu Anadolu Bölgesi'nin cazibe merkezidir. Büyük yetkilere sahiptir, büyük misyonu vardır. Van'da iş yapabilmek için ciddi insanlara ihtiyaç var. Allah'a şükür biz her zaman ciddiyetle işimizi yaptık. VATSO'daki 8 bin üye benim için çok kıymetlidir. Gönül isterdi onları da burada ağırlayayım fakat yer sıkıntısı olduğu için bunu yapamadık. Çalışmalarımızda yer alan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bir araya gelmemizin nedeni işimizi ciddi yapmaktır. Ben bu zamana kadar yaptığım bütün işlerde her zaman ciddiyete önem vermişimdir. Van'a getirdiğimiz her şey kaliteli olacak. Her şey uluslar arası standartlara göre olacak. Van'ı hak ettiği yere ancak böyle getirebiliriz" dedi.

BAŞKAN ADAYI KANDAŞOĞLU'NUN 19 ALTIN PROJESİ

SAVATLI GÜMÜŞ AKADEMİSİ

Bu hedef doğrultusunda Eski Van Şehri yeniden ayağa kalkacak, tarihi eserler restore edilecek, Van müzeler şehri olacak, Çarpanak ve Adır Adaları ziyaretçilere açılacak. Gürpınar - Kırkdeğirmenler yeniden un öğütecek, Şamran Kanalı'nda tarihe yolculuğa çıkılacak, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağına girilecek, YYÜ bünyesinde Savatlı Gümüş İşlemeciliği Akademisi kurulacak ve daha birçok iş yapılacak.

OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLATILACAK

İlk etapta yerel yönetimler işbirliğiyle İDO (İstanbul) ve BUDO (Bursa) yapısı örnek alınarak, kurulacak Van Deniz Otobüsleri A.Ş. VADO çatısı altında Edremit - Van YYÜ arasında karşılıklı vapur seferleri başlatılacak.

RUHSAT VE HARÇ ÜCRETLERİ

Van için hazırlanacak imar projelerinin uzun vadeli olması gerekir. Ruhsat ve harç ücretlerinde indirime gidilmelidir. Kriterlerinin önceden belirlendiği ve net olduğu alanlarda yatırım yapmak kolay. İmarda her yıl ayrı bir düzenleme önce üyelerimize ardından müşterisine artı külfet getirmektedir.

VAN UYDU YAYINCILIĞI

Yayıncılık demişken, Van'a ilk uydu yayıncılığını dönemin VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından kazandırıldığını hatırlatmak isteriz. Kandaşoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Doğu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Van TV, Van'ın tanıtımında ciddi rol oynamıştır. İnşallah Kandaşoğlu'nun çabaları sayesinde Van yine en yakın zamanda uydu yayıncılığıyla tanışacaktır.

DEMİRYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Demiryolunu en son 1960'lı yılların başında gören Van'ı Demiryolu merkezi yapmak istiyoruz. Sırasıyla; Programa alınan ve resmi gazete yayımlanan Van OSB Demiryolu ve Lojistik Üs Bölgesi, Van Şehiriçi Tramvay Hattı, Kuzey Vangölü Demiryolu, Van - Tebriz Hızlı Tren, Van - Diyarbakır - Şanlıurfa Hızlı Tren ve Van - Trabzon Demiryolu Projelerini hayata geçirmek istiyoruz. Biz demiryolunda 100 yıl öncesinin bu vizyonunu canlı tutacağız. Bu kapsamda Van - TCDD Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü'nün kurulması için lobi çalışması başlatacağız. Demiryolu ulaşımının yanında Van turizmine de ciddi katkısı olacağına inandığımız Vangölü Ekspresi seferlerini gündemde tutmak için var gücümüzle çalışacağız. Seferlerin her gün yapılması adına İstanbul ve Ankara'da tanıtım atağına başlayacağız.

İRAN KONSOLOSLUĞU

Orta Anadolu dışında tüm bölgelerde ihracatçı birlikleri 2'ye ayrılmışken, Van'ın, 17 ilin içinde yer aldığı birlikte yer alması rantabl değildir. Çözüm Van merkezli TRB 2 Bölgesi'nde yer alan diğer illerin de (Bitlis - Hakkari - Muş) içinde yer alacağı Van Denizi Havzası İhracatçılar Birliği VAİB'i kurmak. Bu illere daha sonra Siirt, Şırnak ve Ağrı gibi iller de eklenebilir. VAİB'le birlikte Van başta olmak üzere içinde yer alan illerde ciddi bir ihracat hareketliliği olur. Başta İran olmak üzere konsolosluklar ihtisas edilir. Fahri konsolosluklar açılır. Ayrıca Van'da ihracatın gelişmesi ve ihracat kültürünün oluşması için ve Türk Eximbank Van Şubesi şart. Van'da ihracat yapmak isteyen üyelerimiz bu sayede orta - uzun vadeli ve düşük faizli uygun kredi imkânları bulacaktır.

İKİNCİ HAVALİMANI

Van'ın hava yolu bağlantısı, Van Ferit Melen Havalimanı tarafından sağlanıyor. Sınır kent olan Van'dan yurtdışına uçuşların olmaması ilimiz adına ciddi kayıptır. Van'dan haftada bir de olsa, Tebriz ve Tahran (İran), Erbil (Irak), Bakü (Azerbaycan), Erivan (Ermenistan), Tiflis (Gürcistan), Kıbrıs ve bazı Avrupa başkentlerine karşılıklı uçak seferlerinin yapılması gerekir. Bağlı oldukları ülkelerin en önemli şehirleriyle kuracağımız hava köprüsü, Van'ın turizm ve dış ticaretini geliştirecektir.

25 YILLIK ŞEHİR PLANI

Van'ın en az 25 yıllık şehir planı şimdiden hazırlanmalıdır. Hazırlanacak plan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, Belediyeler, Van Mimarlar Odası, Van İnşaat Mühendisleri Odası, Van YYÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, VATSO, Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri, vatandaşların ve ilgili tarafların ortak görüşünü yansıtmalıdır.

ÇEVRE YOLU GÜZERGAHI

Van Şehir Vizyonu, Çevre Yolu Güzergahına göre yeniden düzenlenmelidir. Yapılacak ve yapılması düşünülen Otogar, Sebze Hali, İnşaat Malzemeleri ve Hırdavatçılar Sitesi, Kömürcüler ve Oduncular Sitesi, Mobilya Kent, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Hafriyat Döküm Sahası, Geri Dönüşüm Tesisleri ve benzeri projelerin yerleri, bu vizyon kapsamında belirlenmelidir.

100 MİLYON TL PROJE DESTEĞİ

Yerinden yönetim anlayışı bunu gerektirir. VAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı sayesinde bu iller her yıl toplamda en az 100 milyon TL proje desteğine sahip olacak. Tarım, Hayvancılık ve Turizm projeleri hayat bulacak.

TRT VAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) ve hitap ettiği illerin tanınırlığını artırmak için TRT'den Van'da TRT VAP Stüdyolarının kurulmasını isteyeceğiz. Bunun için TRT Van Bölge Müdürlüğü'nün olması gerekir. 1991'de kapatılan TRT Van Radyosu'nun yerine TRT Van Bölge Müdürlüğü'nün kurulması için ciddi lobi çalışması yapacağız. Bu konuda da siyaset kurumunu harekete geçireceğiz.

KIRSALDAN KENTE GÖÇE SON

Van'da tarım ve hayvancılığın yeniden eski günlerine dönmesi için bu alana dayalı sanayiye özel teşvik verilmesi gerekir. Besihane, kesimhane, et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yem, yün, gübre, deri, balık konservesi vb. alanlarda özel teşvik uygulaması için üyelerimize öncülük yapacağız. Van ve ilçeleri kırsalından kentlere doğru ciddi bir göç dalgası var. Biz bu göçün önüne geçmek için Yerelde Kalkınma Modelini başlatacağız. Tarımsal kooperatiflerin gelişmesi ve yaygınlaşması için Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, DAKA ve DAP İdaresi ve Van YYÜ ile ortak projeler geliştireceğiz.

TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB

Van bugün sebze ve meyve ihtiyacının büyük bölümünü Akdeniz illerinden karşılıyor. Bu ihtiyacın Van'da karşılanması için seracılık alanında Tarım - Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'na Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi TDİOSB projemizi sunacağız. İlçelerimizde bulunan Jeotermal sahalarımız bu iş için ideal. Van'ın 2023 ihracat hedefi 1 milyar Dolar. Bu hedef Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM tarafından belirlenmiştir. Fakat Van, şu anda bu hedefin çok çok uzağında duruyor. Van'ın 2017 yılı ihracat rakamı 52 milyon 373 bin Dolar. Bu rakamlarla 2023 hedefini yakalamak mümkün değildir. 1 milyon 106 bin nüfusuyla Doğu Anadolu'nun en büyük şehri Van, ihracat alanında merkezi Erzurum olan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği DAİB'e bağlıdır.

İKİ YENİ SINIR KAPISI

Göreve geldiğimizde VAİB ve Türk Eximbank Van Şubesi önceliğimiz olacak. Üyelerimizin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK'e üyeliği sağlanacak. Sınır Ticaretinde kota uygulamasına son verilmesi için diğer sınır illeriyle işbirliğine gidilecektir. Çaldıran - Çilli ve Başkale - Gelincik Sınır Kapılarının açılması için çalışılacak, bu konularda iş ve siyaset nezdinde ciddi lobi faaliyetlerinde bulunulacaktır.

İRANLILARA KDV'SİZ SATIŞ

Van Kapıköy Gümrük Kapısı'nın özel faturayla işlem yapma yetkisi bulunmadığından; bavul ticareti ve yolcu beraberi eşyaya KDV istisna ve iade uygulaması yapılamamaktadır. Özel faturayla işlem yapma yetkisi verilmiş gümrük kapılarından Van'a en yakın olanı Iğdır Dilucu Gümrük Kapısıdır. Bu yetki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın uygun görüşü üzerine Maliye Bakanlığı tarafından verilmektedir. Gümrük kapısında bir banka şubesinin bulunması bu uygulamanın yapılabilmesi için yeterlidir. Bu uygulama yabancılara (İranlılara) satılan malların KDV tutarında ucuzlaması anlamına geleceğinden; hem turistlerin (İranlıların) veri bütçeleriyle daha fazla mal satın almalarıyla hem de ucuz turistik lokasyon cazibesiyle artacak turist sayısı kaynaklı mal satışlarıyla daha fazla mal satılmasını sağlayacaktır. Göreve geldiğimizde Kapıköy Gümrük Kapısı'na bu yetkinin verilmesi için ilgili Bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak Van'ımızın ve Van esnafımızın da bu avantajdan faydalanmasını sağlayacağız.

EN İYİ 10 ODA HEDEFİ

Van için hayalimiz büyük, vizyonumuz geniş, çıtamız yüksek olacak. Çünkü Van'ın tarihi ve kültürel birikimi bunu gerektiriyor. Hazırlanan projelerin Van'ın gelecek 10 yıllarına hitap etmesi gerekiyor. Eğer TOBB'a bağlı Türkiye'nin en iyi 10 odası olma gibi bir iddianız varsa, proje üretmek ve ürettiğiniz projeleri hayata geçirmek, vizyon ortaya koymak ve ortaya koyduğunuz vizyonun peşinden koşmak zorundasınız.

VAN ENERJİ POTANSİYELİ

Van sıcak su açısından oldukça zengin… Erciş, Çaldıran, Saray ve Gürpınar termal sularıyla ön plana çıkan ilçelerimiz. Bu sular boşa akıyor ya da değerlendirilmeyi bekliyor. Van'ın güneş ve jeotermal enerji yatırımları için önce tanıtıma ihtiyacı var. Tanıtımlar yetersiz. Yatırımlar için işbirliğine ihtiyaç var. Bu girişimler de yetersiz. Biz, Van - Enerji Projesi olan VANER kapsamında enerjinin devlerini Van'a davet edeceğiz. Gerekirse, bu yatırım alanlarında, çatısı altında TÜSİAD'ın da bulunduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED'in, Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi olan BORGİP kapsamında işbirliği yapacağız.

VAN'IN MADENLERİ

Van'ın Erciş İlçesi Pomza, Perlit ve Obsidyen yataklarıyla dolu. Gürpınar'da demir, krom, kömür ve mermer yatakları mevcut… Çatak'ta mermer yatakları bulunuyor. Van ve ilçelerinde birçok maden, bulunmayı ve değerlendirilmeyi bekliyor. Bu madenler aynı zamanda inşaat başta olmak üzere diğer alanlarda katma değeri yüksek ürünlerin hammaddesini oluşturuyor. Ayrıca Van Denizi ve çevresi temizlik ürünlerinin hammaddesi olan ve doğal soda olarak bilinen ciddi trona madeni yataklarına sahiptir. Avrupa'da trona madeninin olmaması kimya sanayinin temel ara maddelerinden biri olan bu madenin her geçen gün önemi artırıyor. Trona, şuanda ekonomik yönden bor ile yarışacak kadar değere sahip bir madendir. Bu madenin ekonomik değere dönüşmesi önceliklerimizden biri olacak.

1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Serbest Bölgeler yatırımcısına ciddi imkanlar sunuyor. Özellikle ihracat yapmak isteyenler ve yatırımını Türkiye'ye taşıyan yabancılar, vergi muafiyeti başta olmak üzere, birçok özel teşvik imkanından faydalanmak istediklerinden dolayı Serbest Bölgeleri tercih ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM'in belirlediği Van'ın 1 milyar dolar 2023 İhracat Hedefini yakalayabilmesi için acil Serbest Bölge'ye ihtiyacı var. Serbest Bölge sayesinde Van, ihracat ağırlıklı nitelikli ürünler üretecek. Van bu sayede yabancı yatırımcıyı çekecek. Bölgelerarası gelişmişlik düzeyinde makasın daralması için Van'a Serbest Bölge şart.

VAN ŞEHİR HASTANESİ

Bununla birlikte bazı büyükşehir ve Anadolu illerinde Yap - İşlet - Devret (YİD) modeliyle yapılan Şehir Hastanelerinden bir tanesinin de Van'da olmasını istiyoruz. Bunun için de girişim de bulunacağız.

VANLI İNSAN KAYNAĞI

Yurtdışı ve yurtiçinde yaşayan nitelik sahibi Vanlı insan kaynağını değerlendireceğiz. Van kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla seminerler, konferanslar, paneller ve zirveler düzenleyeceğiz. Bu konuda Van YYÜ Öğretim Üyeleri ve alanında uzman kişilerle ön çalışmalar yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışında İktisadi Kalkınma Vakfı İKV başta olmak üzere ilgili kamu, STÖ ve özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği ve bilgi alışverişi içinde olacağız. Yurtiçi ve Yurtdışında Van'ın tanıtımını yapacağız.

YEREL DİNAMİKLER HAREKETE GEÇMELİ

6 projesi uygulamada. Bu projeyi model alarak, VATSO öncülüğünde Van Ticaret Borsası (VATBO), Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Van Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ile (VESOB) ile VANTAK'ı kurmak istiyoruz. Buna Van Ekonomi Konseyi bileşenleri de dahil olabilir. VANTAK, yerel yönetimler, Van YYÜ, DAKA ve DAP İdaresi ile birlikte Van'da Güneş Evi, Uzay Evi, Teleferik, Gösteri Merkezi, Buz Pateni Salonu, Yaz ve Kış Kayak Alanları, Kurubaş Kayak Tesisleri ve Abalı Kayak Oteli gibi projeler üretilebilir, bu projeleri Van'a kazandırarak, turizmin hizmetine sunulabilir.

VAN'I KEŞFET

VANTAK, Tuşba ilçesi sınırları içinde bulunan Çitören Merkez Bankası Tesislerinin işletmesini üstlenebilir. Gevaş'a bağlı İnköy Sahilini turizm alanı ilan edebilir. Sıcak suya sahip ilçelerde termal oteller kurulabilir. Yurtiçi ve yurtdışında "Van'ı Keşfet" adı altında etkinlikler düzenlenebilir. Bu projemiz aynı zamanda Van Meslek Kuruluşları ile STÖ arasındaki işbirliğinin somut kanıtı olacak. Fikirler, düşünceler ve projeler bu sayede hayata geçecek.

İPEKYOLU DEVE KERVANI

Van İpekyolu - Asya Fuarı'na dikkat çekmek için İstanbul'dan Van'a deve kervanı yürüten Kandaşoğlu, ulusal ve uluslararası basında günlerce Van'ın konuşulmasını sağladı. Kandaşoğlu, kervan sayesinde Van'a 5 proje sözüyle döndü. Van Fuarı (OSB), Van Urartu Müzesi, Kocaeli Dostluk Parkı (Edremit), Gebze Su Sporları Merkezi (Edremit) ve Nur Tatar Kapalı Spor Salonu (Edremit) Projelerin sözü alındı ve bu sözler aynı yıl içinde tutuldu. Van bu sayede 5 altın projeye sahip oldu. Şimdi sıra Van OSB'de faaliyet gösteren fuarı geliştirmek ve ileriye taşımak. Bununla ilgili 3 yeni fuar projemiz var. İlki Otoshow, 2'ncisi Yat (Boatshow), 3'üncüsü Beyaz Eşya, Ev Teknolojileri ve Mobilya Fuarı düzenlemek.

LÜKS ARAÇ SERVİSLERİ

Aynı zamanda Van'da otomotiv bayiliği bulunan ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği OYDERYönetim Kurulu Üyesi olan Kandaşoğlu, Van Otoshow Fuarı için lobi çalışmalarına başlamıştır. Bununla birlikte VATSO üyelerinin talebi doğrultusunda Lüks Oto Bakım ve Onarım Servisi için önemli oto markalarının yöneticileriyle de temaslarda bulunulmuştur.

ÜÇ YENİ FUAR

Van Yat Fuarı ile ilgili düşüncemiz, Van Su Sporları Festivali'yle aynı günlerde düzenlenmesi. Bunun için de ciddi çabalarımız olacak. Beyaz Eşya ve Mobilya Fuarı için ise görüşmelerimiz başladı. Bu 3 fuar, tüm dikkatleri Van'ın üzerine çekecek. Bu 3 fuar sayesinde Van, Erciş, Tatvan ve yakın ilçe otelleri dolup taşacak. Otoshow fuarıyla bölgenin otomotivde de başkentinin Van, yat fuarıyla da Van'da deniz olduğu tescillenecek.

VAN MUTFAĞI KİTABI

"Van Mutfağı" adlı Türkçe ve farklı dillerde geniş bir kitap çalışmamız olacak. İstiyoruz ki, Van Mutfağını tüm dünya tanısın. Bir başka düşüncemiz ise bazı büyükşehirlerde Kayseri Mutfağı gibi "Van Mutfağı" adlı restoranlar açmak. Van Kahvaltısı'nın "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi"ne alınması için başvuru yapacağız. Kahvaltı gibi Otlu Peynir de Van'ın ciddi bir değeridir. Yine her yıl Otlu Peynir Festivali düzenleyeceğiz.

VAN İŞKÜTÜPHANESİ

Ayrıca üyelerimiz için VATSO içinde Van İş Kütüphanesi'ni kuracağız. Kütüphanede liderler, iş, iş hayatı, iş insanlarının başarıları, girişim dünyası, kişisel gelişim vb kitaplar olacak. İş geliştirme merkezleri konusunda ciddi bir tecrübeye sahibiz. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ABİGEM, dönemin VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından Van'a kazandırıldı. VATSO bünyesinde Van İktisadi Gelişim Merkezi VİGEM'i kuracağız.

ALTINORDU MODELİ

Vanspor'un geleceği ve Vanlı gençlerin profesyonel spor kulüplerinde oynaması için İzmir'in Altınordu Kulübünü model alması gerektiğine inanıyoruz. Gerekirse bu konuda TOBB'a bağlı İzmir Oda ve Borsalarını köprü yapacağız. Amacımız Altınordu'yu yeniden ayağa kaldıran modelin Van'da da uygulanması. Bu model sayesinde Vanspor'un geleceği garanti altına alınmış olacak. Burada en büyük güvencemiz, Van sivil toplum ve ekonomi hayatının gelişmesi ve dönüşmesinde önem rol oynayan Zahir Kandaşoğlu'nun uzun süre Vanspor'da yöneticilik yapması, bunda başarılı olması ve bu konuda hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmamasıdır.

Van TSO Başkan Adayı Kandaşoğlu, toplantının sonunda davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

Bakmadan Geçme