Çöp bidonları poşete girdi

Van Büyükşehir Belediyesi güvenlik gerekçesiyle cadde ve sokaklardaki çöp bidonlarına poşet geçirerek, ilginç bir uygulamaya imza attı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, daha tehlikeli bir ortamın yaratıldığını söylediler. Gazetemizin, yetkililerle görüşmesi sonucu Büyükşehir Belediyesi ilginç uygulamaya son verdi.

Evren Doğruer

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın Van'a gelişi ile kentin birçok yerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Van Büyükşehir Belediyesi ilginç bir uygulamaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında çöp bidonlarının üzerini poşetlerle örterek, güvenlik önlemi aldı.

Gazetemizin yetkililerle görüşmesi sonucu cumartesi günü Van'a gelmesi beklenen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın programı iptal olunca ilginç uygulamaya son verildi. Büyükşehir yetkilileri kentteki üstü örtülen çöp bidonlarının başında sürekli personellerinin nöbet tuttuğunu belirtirken, vatandaşlar söz konusu uygulamanın hem görüntü kirliliği hem de güvenlik açısından daha büyük tehlike yarattığını ifade ettiler.

Vatandaşlar yaptıkları açıklamalarla bilinçsizce yapılan uygulamanın daha büyük risk yaratacağını belirterek, alınacak güvenlik tedbirlerin daha akılcı ve önleyici tedbirler olması gerektiğini söylediler.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin kentte ilginç bir uygulamaya imza attığını anlatan vatandaşlar, "Bize göre bu uygulama son derece tehlikeli ve yanlıştır. Allah korusun art niyetli birileri tarafından çöp bidonuna patlayıcı bir cisim bırakılırsa kimsenin haberi olmaz ama çöp bidonu açık olursa vatandaşlar tarafından fark edilebilir. Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan personelin çöp bidonları başında nöbet tutmasıyla olacak iş değil" şeklinde konuştular.

Bakmadan Geçme