Coronavirüs Hayatımızda Neleri Değiştirdi?

Dünyamıza musallat olan coronavirüs belası hayatımızda çok şey değiştirdi. Yetkililer coronavirüsün ülkemizde ilk olarak mart ayında görüldüğünü açıkladılar. Virüse karşı alınacak önlemleri açıklarken vatandaşı da önlemler almaya çağırdılar.

Ancak televizyon kanallarına konuk olan hemen herkes alınacak önlemlerden birbirinden farklı şekilde söz ediyordu. Zaman geçtikçe bunların tam tersini savunanlarla vatandaşın kafasını da iyice karıştırmıştı. Özellikle maskenin nasıl ve hangi kurumlarca dağıtılacağı konusu oldukça tartışıldı. Sonunda konuya çok da hakim olmadıklarını , deneme yanılma yoluyla çözüleceği zamanla anlaşıldığı görüldü.

Türkiye'de coronavirüs vakasının ilk kez tespit edilmesinin ardından vatandaşların bu konuya ilişkin endişeleri, değişen davranışları, eğitimleri ve bilgileri doğrultusunda farklılık gösterdi.

Bu konuyu en çok ciddiye alan, alınan önlemlere uyan yine kadınlar oldu ne yazık ki. Kadınlar, orta yaş grubu ve üstü, diğerlerine nazaran yakın temastan daha fazla kaçındı. Kadınlar hijyen, maske ve sosyal mesafeye uyan en etkili grup arasında yer aldılar. Çünkü evin ve aile bireylerinin temizliği, beslenmesi üzerlerinde kendilerini sorumlu görüp en çok baskıyı onlar hissettiler. Marketten aldıkları her ürünü sabunla yıkayan, elinde çamaşır suyu ile gezip gün içinde kapı kolları, banyo, klozet, lavabo bataryalarını sürekli silen günde en az bir kez duş alan kesim yine bu kesimdi. Bunların da zamanla enerjileri tükendi kendilerini adeta eve hapsettiler. Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadılar. Kulakları bilim adamlarının açıkladığı tüm tedbirlere ayarlıydı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme