Cumhuriyet Caddesi Kerbela'ya döndü

Cumhuriyet Caddesi'nde aylardır yaşanan su kesintisi esnafları, vatandaşları canından bezdirdi. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan esnaflar bir an evvel su kesintilerine son verilmesini istediler.

Van şehir merkezinde son zamanlarda yaşanan su kesintisi hem esnaflardan hem de vatandaşlardan büyük tepki topluyor. Çarşı merkezinde yaşanan su sorunu yüzünden sıkıntı yaşadıklarını belirten esnaflar, bu sıkıntının bir an evvel giderilmesini istediler. Özellikle hijyen gerektiren işletmelerde çalışanlar, su kesintisinin hijyen koşullarını olumsuz etkilemesinden dolayı endişe duyuyor.

Su kesintisinin en fazla etkilediği sektörler arasında lokantalar, kasaplar, fırınlar, pastaneler, cafeler, gıda işiyle iştigal edenler, oteller, hamamlar, kuaförler geliyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, su kesintisi yüzünden iş yapamadıklarını belirterek, 'VASKİ'nin su kesintileri yüzünden aylardır doğru düzgün iş yapamadık. Su kesintileri esnafları ciddi anlamda mağdur etti. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz' diye konuştular.

'Su kesintisi son bulmalı'

Havaların aşırı sıcak olduğu bir zamanda suların akmamasından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden esnaflar, 'İçme suyumuz sık sık kesilmeye başladı. Bazı günler sabah saatlerinde bir, iki saat aktıktan sonra gün boyu kesilmektedir. Çok mağduruz. Su olmadan temizlik olmuyor hiçbir iş yapılmıyor. Özellikle sıcaklıkların arttığı bir dönemde suların kesilmesi büyük mağduriyet yaratıyor. Su ihtiyacımızı rahat bir şekilde karşılayamıyoruz. Camiden su doldurup damacanalarla dükkanlara taşıyoruz. Birkaç aydır yaşamış olduğumuz sıkıntıyı VASKİ ekiplerine bildirdik ancak hiçbir muhatap bulamadık. Biz vatandaş olarak, belediye ve VASKİ yetkilileriyle görüşemiyoruz. Gazeteniz aracılığıyla sayın valimize seslenmek istiyoruz. Lütfen bu işe yetkililer el atıp bir an evvel mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz. Eğer bu susuzluk böyle devam ederse çok yakın zamanda salgın hastalıkları konuşur olacağız. Cumhuriyet Caddesi ve caddenin kesiştiği ara sokaklar kahvaltı salonu, lokanta, fırın, cafe, kasap gibi gıda sektörünün yoğun olduğu yerlerdir. Biz esnaf olarak müşterilerimize hijyenik ortamda kaliteli hizmet sunmak istiyoruz fakat su kesintilerinden dolayı bu imkanları yeterince yerine getiremiyoruz. Aylardan beridir Cumhuriyet Caddesi'nde doğru düzgün su akmıyor. Biz esnaf olarak vatandaşlarımıza temiz ve hijyenik ortamda kaliteli hizmet sunmak istiyoruz. Fakat su kesintilerinden dolayı bu imkanları yeterince yerine getiremiyoruz. Umarız yetkililer bir an evvel harekete geçerek mağduriyetimize son verir' diye konuştular.EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme