DAKA İRANLI YÖNETMENİ VAN'A GETİRİYOR

'Oblivion Season' isimli 48 ödüle layık görülen filmin yapımcısı, yönetmen ve senarist Abbas Rafei İran sineması üzerine bir konferans vermek ve çeşitli etkinliklere katılmak üzere Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın davetlisi olarak Van'a gelecek.

Evren Doğruer

Yönetmen ve senarist İranlı Abbas Rafei, 25-27 Nisan 2019 tarihleri arasında DAKA İran Masası çalışmaları kapsamında Van 'da düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılarak bölge illerini ziyaret edecek.  

İki ülke arasında kültür sanat alanında ilişkilerin geliştirilmesi ve tecrübe paylaşımı amacıyla DAKA tarafından düzenlenen program kapsamında Van'a gelecek olan yönetmen ve senarist Abbas Rafei  25 Nisan 2019 Perşembe günü 20:00-23:00 saatleri arasında akademisyenler, basın mensupları ve sinemaya ilgisi olan özel davetliler ile İran sineması üzerine bir sohbet gerçekleştirecek.

26 Nisan Cuma günü 09:00-14:00 saatleri arasında Abbas Rafei Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine sinema üzerine eğitim verecek. Ünlü yönetmen eğitimin ardından 15:30-16:00 saatleri arasında YYÜ Nihat Bayşu Konferans Salonunda tüm öğrencilerin davetli olduğu programa katılarak öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.

2016 yılında Van'da düzenlenen 2.  İran Filim Günleri etkinliklerine katılmak üzere ilk defa Van'a gelen Abbas Rafei iki ülke arasında dostluk ve kardeşlik bulunduğunun altını çizerek, ' Biz birbirimize çok yakınız, dostuz, kardeşiz. Bizim aramızda somut olarak sınır var ama manevi olarak sınırlar yok. Bu da Türkiye-İran halklarının kaynaşmasına vesile olacak' mesajı vermişti.

Abbas Rafei, 27 Nisan 2019 Cumartesi günü DAKA'nın hizmet verdiği bölge illeri ziyaretinin ardından Türkiye'den ayrılacak.

 

Bakmadan Geçme